dinsdag 23 mei 2017

Doen

Vandaag een doedagje. De hulp komt zo en er zijn nog steeds tomaatjes die een grotere behuizing op prijs zouden stellen.
Yep, aanpakken!
Gisteren hoorde ik dat de zwerver nu in de praktijk meemaakt wat zijn omissies voor gevolgen hebben. Hij is uitgeschreven bij de gemeente en dan ben je een soort van statenloos.
Hij heeft geen postadres geregeld, dacht dat dat niet nodig was en krijgt dus geen zorgtoeslag meer. Dat komt aan, en er zullen meer van dit soort gevolgen zichtbaar worden.
Sommige mensen hebben een kont vol littekens van het op de blaren zitten en zoeken nog steeds geen nieuwe zitplek. Soms Moet je dingen doen, al heb je er geen zin in en zie het nut er niet meteen van in, anders heb je jezelf op termijn behoorlijk te pakken. Nee dit is zeker geen leedvermaak, het is jammer dat goede raad als onzinnige bemoeizucht wordt gezien. Ik gun hem beter.
Ik ga dus wel dingen doen. Zere pols, ja, maar dat zal nog wel weken zo zijn en tomaten hebben geen handjes om zelf een nieuwe woonplaats in te richten. Dus dan maar per dag kijken wat lukt zonder al te grote overschrijding van grenzen.
Een moederduif zegt ook niet tegen haar jonkies dat ze pijn aan haar snavel heeft en dus geen graantjes voor haar jonkies kan zoeken.
En een spin maakt wel dat moeilijke web, anders kan ze eten wel vergeten.
Nu hoor ik over akelige zaken in Manchester, en weet dat mijn eigen leven gewoon doorgaat. Er is geen medeleven groot genoeg om je eigen leven niet te blijven leven en er geen moeite in te steken.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben ook geschokt over het nieuws in Manchester. Ook omdat het om jonge slachtoffers gaat.

    Succes met de tomaten!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo is dat. Hier ook een doedagje. Met op de achtergrond het verschrikkelijke nieuws. Ik probeer toch door te gaan en goed voor alles en iedereen te zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen