zondag 28 mei 2017

Bloemendief en pieremegoggels

Hoewel ik meestal mijn achtertuin als tweede huiskamer gebruik, is er ook nog een voorgevelkant aan mijn huis, die ik me eigen gemaakt heb.
Ik woon aan een gracht en dat is leuk, want er is altijd wel wat te zien, al zijn het soms vooral vogels in de bomen en op het water.
Dit jaar broedt er een meerkoetenpaartje in een drijvende autoband, die aan de ketting ligt bij een bootsteigertje.
Altijd leuk om te zien zo'n  nestgebeuren. En ja hoor, na weken van bouwaktiviteiten, werd er op eieren gezeten.
Het is wat laat, maar er zijn 4 jonkies uitgekomen en er ligt nòg een ei onder moeders. Het zijn wonderlijke kindjes met hun geel-rode punk kuifjes. De eenvoudig zwart-witte ouders lijken wel een paar exotische kuikens geadopteerd te hebben in plaats van eigen broed. Zou zo'n moederkoetje niet eens onder zich kijken en denken: ga weg...heb ik op de verkeerde eieren gezeten al die tijd.
Maar alle bewoners volgen het familieleven met veel vertedering; onze koetjes!
 Toen ik gister de eerste natte voetjes van die clownskindjes bewonderde, ontdekte ik tot mijn verbijstering dat mijn geveltuintje is geplunderd. Nou ja, tuintje is nog een groot woord voor een paar gelichte tegels, maar naast een groenblijvend ministruikje, groeit daar elk jaar een weelde aan Oost-Indische kers. Mijn trots die maanden bloeit, en zichzelf keurig uitzaait. Ook dit kwamen en een paar plantjes op, die ik tevreden zag opgroeien. Tot gisteren..... foetsie!!! Dat is geen leuke aktie geweest van deze jatmous. Er staat er nog een die clandestien in een ontluchtingsroostertje ontsproten is, maar verder kale grond! Wat nu ?

3 opmerkingen:

  1. Leuk zijn ze hè die meerkoetjes. Dat je het zo van dichtbij mee mag maken is extra leuk!
    Nou ja zeg.. gewoon een plant uit je voortuintje gerukt.. zijn ze helemaal..

    BeantwoordenVerwijderen