zondag 9 april 2017

Zorgen

Kinderen heb ik niet, kleinkinderen dus ook niet. Nooit gemist, hoewel ik best van kinderen houd. Omdat mijn gezondheid mijn hele leven wat wankel is geweest, is het moederschap niet-echt mijn ding geweest, ik geloof ook niet dat dat eerlijk tegenover het eventuele kroost was geweest,
Toch zit er best wat zorgzaams in mij. Vaak heb ik mensen om mij heen gehad, die wel een steuntje konden gebruiken, wat ik ook graag bood, voor zover dat mogelijk was. Verder heb ik hordes katten in mijn leven gehad, die mij als hun moeder beschouwden. Ook de twee die er nu al jaren zijn, hebben een innige band met mij en ik met hen.
Voor Koekie en Teigetje hoef ik er alleen maar te zijn, een schoot of schouder te bieden en een paar aaiende handen. O ja, ook voer graag en een happie van wat ik eet, kaas, worst of vis, dat hoort bij de band tussen ons.
Het voelt alsof we een gezinnetje vormen.
Sinds enkele jaren zijn er ook merels die zich aangesloten hebben bij deze gemeenschap. Trots kijk ik toe hoe het mannetje dat vorig jaar in een hoekje klimop ter wereld kwam, nu zelf een vrouwtje heeft gevonden en samen een nestje hebben in de klimop om een hoge boomstam. Ik gooi wat kattenvoer in de tuin en plukken katten-en mensenhaar, wat fruitresten en kijk toe hoe nijver het verkeer bij het nest . Zelfs de katten laten deze merels met rust, ze horen er bij.
Het is hier goed, dat is duidelijk.

9 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat je het zo goed hebt met je katten (en nu ook merels). In (huis)dieren zit vaak ook ontzettend veel liefde, als je ze maar de kans geeft om zichzelf te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle logeerkinderen zijn intussen volwassen. Dat kan ik wel eens missen. Maar geniet van gesprekjes met kinderen op straat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijk leven heb je zo, nodig zijn voelt goed hè, of het nou voor mensen of dieren is. Geniet van deze zonnige zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je gezien dat ik naar je heb gezwaaid! We moesten via de Afsluitdijk naar Friesland en bij den Oever heb ik even aan je gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk en modern samengesteld gezin heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je moeder bent, betekent dat niet altijd dat je dan ook zorgzaam bent. En vice versa.

  BeantwoordenVerwijderen