donderdag 6 april 2017

Katterig

Nog geen nieuws of vorderingen in de grafkwestie. Iets illegaals plaatsen is geen goed id. Het is een klein kerkhof (RK) en de beheerder scharrelt er veel rond en kent alle graven.  Het zou meteen verwijderd worden. Het is als een soort huisvredebreuk.  Nee, ik wacht even op een reaktie van een bestuurslid van deze vereniging.
Voelde me wel ziekig van dit verhaal en hield het rustig gisteren, al had ik wel mijn praatmaatje op bezoek en haalde biogroenten en vlees.
Vandaag is het wat koud en grijs buiten en hou ik een relaxdagje binnen, achterstallige lectuur, beetje opruimklusjes, administratie en vooral lief zijn voor mijzelf. Kortom het bekende werk, en even bijkomen van werkman in de tuin en door nicht die al haar onveiligheid verbergt achter hardheid. Het was een disfunktioneel gezin, D's zus en haar echtgenoten en kinderen. Maar nooit een excuus, wel een verklaring.
D had veel kunnen voorkomen door zaken beter te regelen. Dat ik probeer de zaak tot een bevredigend eind te brengen, is een redelijk voornemen. Maar als het niet zou lukken, is het geen wereldkrisis, tenslotte.

Nabrander; Heb het hele verhaal rustig nogmaals in een mail weergegeven en haar gestuurd. Wie weet. 

3 opmerkingen:

  1. Nee, als het zo,n klein kerkhof is, is iets illegaals plaatsen niet verstandig, dan heeft die beheerder het inderdaad zo in de smiezen. Of het nu lukt of niet lukt, jij hebt in ieder geval de gemoedsrust dat je er alles aan gedaan hebt om zijn graf er fatsoenlijk en niet anoniem erbij te laten , liggen, zou je het niet voor elkaar krijgen dan kun je het verder loslaten. Je hebt gelijk dat mensen inderdaad meer moeten regelen bij leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een plantje zal toch wel mogen?
    Ik hoop dat er een oplossing voor komt!
    Sommige mensen stellen dit soort dingen gewoon uit. Wilde hij perse begraven worden? Als je geen zin hebt om zo'n graf bij te houden zijn er toch andere mogelijkheden. Of was dit van hem wel bekend?

    BeantwoordenVerwijderen