vrijdag 28 april 2017

Ijzig

Het was gistermorgen 6 graden in Den Helder en dat met een pittig windje erbij, dan kan het zonnetje dat af en toe komt kijken weinig verrichten. Ik reed naar Willemsoord, de vroegere rijkswerf, nu terrein voor musea, schouwburg en vooral museumhaven waar vaak festiviteiten worden georganiseerd. Nu dus ook een vrijmarkt. Mèn, wat was het koud daar.....Kopers waren niet dik gezaaid om die tijd, maar de verkopers hadden de helft van hun textiele koopwaar maar omgeslagen, en zagen evengoed blauw. Ik kocht een mooi groot houten dienblad en twee barbertjes( draadmandjes voor onder een plank). Die wilde ik sowieso, dus geen meuk gekocht.
Was snel weer thuis, want ook mijn theepot lonkte met zijn verwarmende inhoud.
Wandelbuum en Dbuum kwamen langs en ik heb geen tv van festiviteiten gekeken, want dat geloof ik best, dansjes, zingen en eftelingachtige presentaties, arme koning.
Vandaag is het nog zo'n frips dagje, dus na een lekker warme watersessie ga ik vooral in huis wat doen. Koelkast verder schoonmaken ( doe ik in etappes) en in de tuin wat verder opruimen met potten enzo, misschien wat binnenplanten verpotten enzovoort. Alles in beetklare hapjes, dan kom ik er ook wel. Twee planten per dag of zelfs per week geeft ook resultaat.
Vermaken is nooit het probleem hier!
Ik zie de esdoorn uitlopen, de merel die bijna de hele dag zingt, de bloeiende daslook en voel me rijk.

2 opmerkingen:

 1. Jeetje, 6 graden een straffe wind is echt koud inderdaad. Hier viel het gisterochtend wel mee. De zon scheen en daardoor voelde het toch wat warmer.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is in de ochtend echt zo koud.
  Gisteren viel het hier in het midden van het land nog best mee.
  Lekker rustig aan doen zou ik zeggen.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen