maandag 24 april 2017

Egoklapjes

Afgelopen week is het me een aantal keren overkomen dat mensen opmerkingen maakten, die er aardig naast zaten. Die iets veronderstelden dat niet zo was, of mijn motivatie in een verkeerde hoek plaatsten. Kortom veronderstelling die al vastgezet waren in een mening, een oordeel, terwijl de zaken wezenlijk anders zitten. Ik voelde me aangesproken, gekwetst, verkeerd begrepen.
En hoewel je geneigd bent de zaken uit te leggen, heb ik daar zo geen zin in. Alsof je jezelf moet verdedigen, terwijl je je van geen kwaad bewust bent. Bovendien verhelpt het de houding van de ander niet. Iemand die je zo slecht kent en zo verkeerd inschat, heeft er weinig van begrepen en dat ligt toch meestal echt bij die ander: slecht luisteren, niet begrijpen. Ik zal me er heus ook zelf wel eens schuldig aan maken, maar probeer dat bewust te voorkomen.
Het zal wel vaker gebeuren want veel mensen beoordelen je al snel, gebaseerd op slechts enkele dingen in plaats van naar het hele plaatje proberen te kijken. Maar ik heb genoeg ego dat ik me toch gekwetst kan voelen.
Nog meer zen worden?

2 opmerkingen:

  1. Lieve Vlasje,
    Mag ik aub je mailadres, want ik ben al 5 x opmerking gaan maken en iedere keer loopt het zaakje vast. Dat ligt vast aan mij. Ik wil heel graag op je stukje van vandaag reageren.
    Liefs, José

    BeantwoordenVerwijderen