donderdag 9 maart 2017

Het mooiste meisje van de klas

Nou, dat was ik niet, zeker niet in eigen ogen. Maar als je een jaar of 14-16  bent, zit je tjokkievol zelftwijfel. Nee, de popie-jopie meisjes daar rekende ik me zeker niet toe, maar ik viel altijd wel in de smaak bij jongens. Zat nooit lang zonder vriendje en ik moest bijna volgnummertjes uitdelen.....
Het vriendje waarmee ik het grootste deel van mijn HBS/MMS tijd scharrelde, verdween na het eindexamen een jaar naar Amerika in een of ander uitwisselings-programma. Inmiddels ging ik werken en had weer legio aanbidders. Die vrijheid smaakte goed, zodat ik mij niet meer wilde binden toen hij terugkwam.
Een aantal jaren geleden spoorde ik hem op en hadden we even e-mail contact. Hij was weduwnaar met twee kinderen, al uitgevlogen en werkte op de Universiteit in Rotterdam. Hij had een nieuwe relatie en hield de boot duidelijk af, terwijl ik niets van zin was. Ben hem altijd dankbaar gebleven omdat wij in de tienerjaren elkaars lijven en de seksualiteit ontdekten, namen net die laatste horde niet, maar genoten veilig en wel. Het was loeispannend en een goede basis voor je latere leven. Ik denk dat hij dat ook zo ervaren heeft.
Deze week kwam hij plots weer in de lucht, hij had bij het opruimen voor een verhuizing foto's van mij gevonden die hij wel wilde sturen als ik dat leuk vond. "Modellen"-foto's, door hem genomen. Kan me daar niet van herinneren, maar misschien genomen voor zijn Amerika jaar? Om met 1 hand te bekijken?
Weet niet meer hoe of wat en kan me ook niet herinneren ze ooit gezien te hebben.
Ik kijk de postbode verwachtingsvol aan.

7 opmerkingen:

 1. Haha, ik ben benieuwd of je ze wel herkent als je ze ziet! Mooi, zo'n herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk,dat die man je de foto's wil sturen. Ben benieuwd naar je herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk om zo herinneringen te krijgen. Een oud vriendje van mij nam een paar jaar geleden ook contact op. Ik vind het ook heel grappig om weer te horen hoe het na al die jaren ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie herinneringen heb je aan hem. Ik kan me voor stellen dat je uitkijkt naar die foto's!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk he, zo kreeg ik vorig jaar foto's opgestuurd van mijn vriendje van toen ik 15 was, een Italiaan. Toch grappig zon contact na jaren met als cadeautje foto's uit de oude doos.

  BeantwoordenVerwijderen