zondag 5 februari 2017

Versoberen

Het is een weerkerend item, zowel op dit blog alsin real life. Het is ook een ontdekkingstocht. Langzaam maar zeker ruim ik op en maak het huis ruimer. Een karwei dat wegens energietekorten veel langer duurt dan ooit gedacht, maar ik laat me niet tegenhouden. De bovenvoorkamer is nog lang niet klaar, maar van een rommelhok nu al een functionelehobbykamer geworden.
Beneden pak ik geregeld kleine projectjes aan. De pc spullen zijn al stevig gereduceerd qua snoertjes enzo. De bestekla en andere keukenla worden leger en zo gaat het door. Kleine stappen, maar het tikt wel aan.
Ook de slag met koken heb ik weer gewonnen. Het is heel lastig om gericht met koken bezig te zijn als de accu 's middags compleet leeg is. Dan valt de fantasie ook stil en wil je eigenlijk alleen maar een kommetje voer leeg slobberen en er verder niet over nadenken. Mijn nieuwe taktiek is 's morgen een strak en makkelijk eetplan bedenken en me daar ook aan houden. Rijst en aardappels kunnen al eerder op de dag klaargemaakt . Ook groenten/fruit zet ik al schoongemaakt klaar en dan is de stap om dit tot een gezond maaltje te assembleren kleiner. Een boterham is als glutaard natuurlijk geen maaltijd. Ik kook nu sober, met groenten in de hoofdrol maar het is gezond en lekker en voorkomt slechte uitwijkwegen. Zo gebruik ik de inhoud van de koelkast en vriezer doelmatig en eet ik minder snel makkelijk snaaiwerk.
De geitenkefir die ik sinds een week of zes maak en gebruik geeft mijn lastige darmen meer rust en bevalt prima. De produktie begint zo ruim te worden dat ik ga sparen om hangop te maken, mmmmm.
De tv overdag zo min mogelijk aan, en ook alleen muziek tijdens aktieve klussen, geeft minder overprikkeling, dus ook meer rust en daardoor voelt het ook of er meer tijd in een dag zit.
'S avonds kies ik vaker voor lezen of via de chromecast mooie docu's kijken. Minder DT en meer verdieping.
Het is goed jezelf geregeld onder de loep te nemen en je ingesleten gedrag bij te stellen. Puntjes op de i.
Op 21 februari verschijnt een boek: zelfobservatie van een meneer Red Hawk, ik reserveer het alvast bij de bolle kom, wanr dit pas ik al lang toe en ben benieuwd naar nieuwe ideeën op dit gebied.4 opmerkingen:

 1. Heb je wel eens de lunch als hoofdmaaltijd overwogen? Dat heb ik ooit een tijd gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als zeer late ontbijtster geen goed idee, bovendien blijft de avondmaaltijd als
   geen broodmaal over en dat vereist vrijwel altijd koken of in elk geval keukenwerk.

   Verwijderen
 2. Ik vind het mooi om te lezen hoe je steeds beter aanvoelt wat lichaam en ziel nodig hebben en daarnaar gaat leven. Vind het slim dat je in de ochtend al alle voorbereidingen treft, als er nog genoeg energie is, om s,avonds een gezonde maaltijd te kunnen klaarmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je in de ochtend al veel voorbereidingen doet. Je kunt ook je avondeten als lunch doen. Ik meen zelfs dat het gezonder is om in de middag je avondmaaltijd te doen.

  BeantwoordenVerwijderen