vrijdag 17 februari 2017

Trump dankbaar zijn?

Misschien is der Donald niet het ergste wat de wereld had kunnen overkomen, maar is het juist iets wat uiteindelijk iedereen ten goede komt.
Op het moment is hij de absurdste figuur in de Amerikaanse historie aan het worden. Alle komieken kunnen inpakken want dit is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt. Hij is al druk zijn eigen graf aan het graven en heeft niet in de gaten dat ws op de achtergrond Poetin in een lachstuip ligt, dit is exact wat hij wilde bereiken; de wereld in verwarring en chaos. Beter plan dan wat IS bedacht met al die bommen en aanslagen. Dit is de ultieme wraak op Amerika en iedereen die hem, Vlad de Eerste, belachelijk probeerde te maken. Natuurlijk is Donaldje een marionet en als alle draadjes doorgeknipt zijn, zal deze narcist als een krimpende dooie pop in elkaar zakken. Lachende Vlad op de achtergrond die misschien al andere lieden in zijn macht heeft om het Westen nog een lesje te leren.
Maar het is daardoor ook een wake-up call om niet uit protest op de een of andere mafketel te stemmen. Er is er nog eentje in Turkye, en hier hebben we de man die zijn verkiezingsprogramma op een postzegel kwijt kan en die der Donald als zijn grote voorbeeld ziet.
De Turkse dictator laat steeds meer zien hoe hij het land onleefbaar maakt.
De blondgelokte lijsttrekker is niet minder dictatoriaal. Hij wint stemmen door tegen te zijn en een hoop mensen hebben reden tot klagen en wantrouwen jegens de huidige politieke landschap bepalers, maar je ruilt een griep toch ook niet in voor kanker?
Hopelijk doet deze affaire een hoop mensen de ogen opengaan en proberen ze zinnig te stemmen. Wat is zinnig? In elk geval op een partij die menselijkheid hoog heeft staan, hoger dan macht, geld en politiek spel spelen. Een flink brok idealisme is zo gek nog niet in deze tijden. Hoewel ik de naam van de partij niet zo geslaagd vind (het lijkt of het alleen maar om jasjes voor hondjes en redden van proefdieren gaat)is voor mij de Partij van Marianne Thieme de club die het beste stemgedrag vertoonde en het meest consequent is. De SP en Groen links zijn een goede 2de en 3de. Voor mij dan, en dat komt ook uit raadpleging van diverse kieswijzers voor mij naar voren.
Als meer mensen niet op de enge mensen stemmen nu, is het grotendeels aan der Donald te danken. Zo kan je dingen ook omdenken.

3 opmerkingen:

  1. Ik hoop van harte met jou dat Trump inderdaad deze uitwerking heeft op de Nederlandse kiezer en dat die kiezer zich niet verliest in strategische tegenstemmen of vertrouwen heeft in de prietpraat van die blonde man die alleen maar heel erg tegen is.
    Mijn stem zit in jouw top 3. Met ons allen komen we er wel!

    BeantwoordenVerwijderen