Sinds mei 2008 hou ik een blog bij over mijn reis door het leven. Ik probeer licht te leven te midden van de zwaarheid die ruimschoots aanwezig is. Ik ben alleenstaand, geniet van natuur, mijn 2 katten , lezen en schrijven. Groen denken en daar naar leven is belangrijk voor me. OTT staat voor onvoltooid tegenwoordige tijd en waarom Vlasleeuwenbekje? Het is mijn lievelingsbloem en komt veel voor in mijn regio.maandag 6 februari 2017

Oude doos

Ja dat ben ik natuurlijk wel, maar in dit geval wil ik in de herinneringendoos duiken.
Ten eerste omdat ik weinig inspiratie heb om over andere zaken te schrijven. Ten tweede omdat ik gisteravond via chromecast naar een concert uit 2008 van deze meneer keek en terug in de tijd vloog.
Het was de bijna complete uitvoering van het album Astral Weeks uit 1968, met Moondance van het jaar erop, mijn absolute favoriet van deze Ier.
Het is voor mij de schildering van de emoties van de periode van verliefdheid en het samenwonen met een grote liefde. Vooral het nummer The way young lovers do, is een perfect gevoelsportret.
Het dansende alles overtreffende gevoel van de liefdesroes.
Wat mooi om dat gevoel weer even op te roepen en je weer twintig te voelen. Wat jammer dat de realiteit van karakterbotsingen, drank, ego's en levensonervarenheid dit prachtigs moesten vernietigen.
Daarop kwam het volgende nummer van The Sparks in alle heftigheid toepasselijk als vervolg.

3 opmerkingen:

 1. Terug in de tijd. Daar word je niet altijd vrolijker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je ook foto's om mee terug te kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, maar muziek roept gevoelens van toen beter op.

   Verwijderen