Sinds mei 2008 hou ik een blog bij over mijn reis door het leven. Ik probeer licht te leven te midden van de zwaarheid die ruimschoots aanwezig is. Ik ben alleenstaand, geniet van natuur, mijn 2 katten , lezen en schrijven. Groen denken en daar naar leven is belangrijk voor me. OTT staat voor onvoltooid tegenwoordige tijd en waarom Vlasleeuwenbekje? Het is mijn lievelingsbloem en komt veel voor in mijn regio.maandag 20 februari 2017

Laurie

Vorige week was Heart of a dog van Laurie Anderson op tv. Had het opgenomen en keek het gisteren terug. Dat zal ik zeker nog een paar keren doen. Het ontroerde me zeer en fascineerde ook.
Laurie is een Amerikaanse avantgarde kunstenares die zich op vele manieren met kunst bezig houdt. Ze werd ooit bekend met het popnummer O Superman, wat vrij experimenteel was. Ze schrijft, schildert, filmt ook nog. Een veelzijdig mens die ook nog eens Boeddhiste is. Ze werkte met veel vooraanstaande mensen en met Lou Reed was ze samen vanaf 1992 en trouwde met hem in 2008 tot zijn dood in 2013. In dat jaar verloor ze ook haar moeder en haar geliefde hond. Daar gaat de film over, de hond, de geest, leven en dood, aktualiteit en het eeuwige. Dromerig, mooie muziek, mysterieus, een ervaring. Begrijpen hoeft niet, dit is iets dat je moet ondergaan en je door laten meevoeren. Het is emotie en  ervaren, een soort stream of conciousness dat mij diep wist te raken.

1 opmerking:

  1. Grappig.Als niet zo visueel mens heb ik die film uitgezet

    BeantwoordenVerwijderen