zondag 12 februari 2017

Kerstkaart

Gistermiddag begon het te sneeuwen en het bleef liggen. Dat is in Den Helder altijd uitzonderlijker dan landinwaarts. De temperatuur van de zee verstoort vaak dit soort winterse taferelen. Maar nu is het dan toch gelukt en dan nog wel in het weekend, zodat alle kinderen nog even dit echte pretpark vlak voor de deur kunnen bevolken.
Het zal niet lang duren aangezien er temperaturen boven nul worden voorspeld. Ik duik nog even het ijs op in Korea, waar de Nederlandse ploeg grote successen boekt. Natuurlijk wist Sven iedereen op de stoelen te krijgen, door een beheerste race waarin hij zijn PR overtrof. Vandaag de laatste dag.

Er is weer contact met de wandelbuum, die het moeilijk heeft en even terugviel, maar zijn vechtlust weer wat terug lijkt te krijgen.
De voormalige zwerver heeft zijn zaakjes nog niet bepaald in orde, waardoor zijn situatie weer snel kan omslaan in een slechte. Keuzes maken is lastig, goede keuzes nog veel moeilijker.

Prijs mijzelf gelukkig, heb mijn leven aardig op regel en kan het zo houden ook. Het had anders kunnen lopen, maar mijn ouders hebben me een stevig karakter en genoeg tools gegeven om mijn roer zelf te bedienen.De meeste klippen heb ik weten te omzeilen, al is mijn bootje wat wrak.
De reis is misschien niet altijd superveilig, maar wel zeer interessant.

1 opmerking:

  1. Mijn moeder borduurde een tegeltje voor me toen ik 18 werd met de tekst: vaar op eigen koers. Dat heb ik gedaan en doe ik nog.

    Verder wilde ik je laten weten dat ik verslaafd ben geraakt aan de voedblogs die in je lijst hebt staan, eerder waren ze me niet opgevallen.

    BeantwoordenVerwijderen