dinsdag 7 februari 2017

Flow

Hervonden: mijn flow. Het gaat voorzichtig weer wat beter met de energie. Juichen durf ik nog niet, maar alleen al het feit dat er weer vooruitgang inzit, is een opluchting ( weer gelukt om er een stukje uit te klimmen) en vreugdegevend. In elke dip die langer dan een paar dagen duurt, zonder veel beweging, doet je vrezen dat het zo zal blijven en dat is een weinig begerenswaardige status quo.
Zodra je voelt dat er een positieve beweging ingezet is, kun je wel een gat in de lucht springen. De grote kunst is natuurlijk deze situatie niet te verpesten door teveel te willen doen. Je moet weer voorzichtig wennen aan meer aktiviteiten en niet doorgaan tot het licht op rood springt.
Maar als er op eens weer wat uit je handen komt kan de vlag bijna weer uit.
Gisteren en vandaag wat routineklusjes vlot kunnen doen en niet op mijn tandvlees lopend, en zelfs wat achterstallige en opruimklussen er aan vast geplakt. Vanmorgen was hulp M er weer en die heeft me geholpen met de hoogste planken in de keuken te ontruimen, schoonmaken en weer beter en overzichtelijker in te ruimen. Er werden potten met niet meer frisse inhoud of met zaken die ik nooit meer gebruik leeggemaakt en afgewassen. Als die door en door droog zijn kunnen wat aangebroken pakken zakken er in opgeborgen worden. Dat ruimt op en maakt de keuken weer up to date.
Bevredigend!
Dan voelt de rust die ik daarna pak op de bank, welverdiend en voel ik me voldaan.
Buiten zie ik sneeuwvlokjes dansen, er komt schaatsen deze week dus ik bereid me voor op een huiselijke en prettige week verder. Prima, I'm ready!

2 opmerkingen: