maandag 13 februari 2017

Dodenlijst

Vorig jaar schrok iedereen van de lange lijst bekende doden die de helden uit hun jeugd waren geweest. Prince, Bowie en Cohen als grote superhelden.
Dat zal alleen maar doorgaan. Er zijn steeds meer van onze muzieklijsten die het loodje leggen, soms als direct gevolg van hun turbulente leven, andere indirect of gewoon volgens de wetten van de statistiek.
Vanmorgen las ik dat de fantastische zanger Al Jarreau ook overleden is, het lange touren was teveel geworden. Weer een mooie herinnering geworden.
Ook werd ik gister overvallen door het verlies van een goede kennis uit mijn hippietijd.
Haar man, die ik nog veel beter kende, is al een aantal jaren terug gesneuveld. Het was een bijzonder stel. Hij in de jaren zestig/zeventig een hippie met een lange baard en lang haar, altijd een djebella aan en volop experimenterend met de drugs die er toen waren. Hij tyrouwde met een prachtige Francaise en ze kregen twee mooie meisjes. Helaas bleek de Francaise geestesziek en dat leidde tot een scheiding  met veel drama.
Er kwam een nieuwe dame in beeld, ze was niet zo'n mooi plaatje van buiten als de eerste vrouw, maar van binnen een prachtige sterke vrouw. Ze haalde de verdwaasde vader en zijn twee kinderen binnen en verzorgde ze goed. Wist pa op het rechte pad te krijgen en samen kregen ze nog twee zonen. Toen de eerste vrouw erg ziek bleek te zijn, werd ze in huis gehaald en verzorgd tot haar dood. Ook pa bleek op een gegeven moment kanker te hebben en is nog jaren liefdevol door haar verzorgd tot hij overleed een jaar of zes terug. Afgelopen jaar verhuisde ze naar een leuk kleiner huisje in de binnenstad en nu is ze er plotsklaps niet meer. Goh wat een bewonderenswaardige mens.
Er vallen steeds meer mensen weg waarmee ik een stukje leven gedeeld heb, dat is de tol van onze leeftijd en het zal alleen maar erger worden, ben ik bang.  Zo woon je steeds meer in een kennissenkring die uit herinneringen bestaat en zijn ook de posters van vroeger op je kamer, nu niet meer levend, maar eerbetonen.

2 opmerkingen:

  1. Ook het ophalen van herinneringen wordt steeds minder mogelijk, als leeftijdsgenoten wegvallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel triest, maar zo gaat het helaas. Een mooie vrouw.

    BeantwoordenVerwijderen