woensdag 1 februari 2017

De knoop

Herken je dit? Dat je 's morgens wakker wordt met zo'n vaag naar gevoel in je buik, een soort knoop, en als je dan helderder wordt in het hoofd, dat je weet o, ja, er is iets heel naars....
Dat gebeurt bij hele akelige gebeurtenissen, als de dood van een lief mens of je huisdier. O, no! Kitty is dood, is er nooit meer, er is een gat gevallen waar een fijn iets in je leven was.
Nu heb ik dat elke ochtend en het gat is het geloof dat het nog wel meevalt in deze wereld.
Sinds der Donald werd gekozen is er voornamelijk dreiging en onveiligheid, want overal zie je dat soortgelijke engerikken zich bevestigd zien in hun waangedachten en dat ook voluit durven uiten. Niks terughoudendheid en rekening houden met mensen met gezond verstand, nee de Peter-Jan Rensen,  de Barbies, de Geerten hebben het idee dat zij volledig gelijk hebben en dat alle andersdenkenden volledig maf zijn, bevestigd gezien in de Grootste Machthebber in de wereld.
Alle redelijkheid lijkt het af te moeten leggen tegen de golf van zelfkikkers die de wereld overstroomt en alles dreigt weg te sleuren.
Wat me dan wel een beetje redt is de rots van verzet en humaniteit die oprijst. Die rots blijkt groter te worden nu de wereld beseft dat het dus niet meevalt, die mafferik met zijn lachwekkende grootheidswaanzin. Dat Het Kwaad echt is opgestaan. Er zijn veel mensen die zich realiseren dat gezond verstand niet tot stomheid veroordeelt moeten worden maar luid en duidelijk van zich moet laten horen. Verzet, rebellie, opstand, roeptoeteren,  alles is goed, zolang het hoorbaar is, het is zelfs een mensenplicht. Schouderkloppen voor hen die zich niet laten intimideren, die duidelijk durven te zijn, die de stem van redelijkheid laten klinken!

2 opmerkingen:

  1. Misschien dat de gezond-verstand-mensen minder boeiend zijn voor de media. Maar die groep groeit wel degelijk

    BeantwoordenVerwijderen