zaterdag 4 februari 2017

Changes

Langzaam maar zeker, babysteps. Dat is mijn credo, maar toch heb ik zo al vele veranderingen doorgevoerd in mijn leven.
Stoppen met roken en drinken, dat was een kwestie van een mindful-pad voordat het moment aanbrak dat ik de gewoontes verbrak, dat ging uiteindelijk snel en plotseling, maar de aanloop was lang.
Gezonder eten, het was al vanaf mijn hippietijd een weg van bewustwording, kennis vergaren, uitproberen, veel onzin overboord kieperen en het goede behouden. Ik at even macrobiotisch, een tijdje veganistisch en een langere periode vegetarisch om terug te keren naar een matig vleesregime, met veel groenten en glutenvrij. De ontdekkingen van mijn gluten- en lactoseintoleranties duurden lang, maar eenmaal daar, was de switch naar een betere weg snel en definitief gemaakt. Nog steeds verfijn ik mijn keuzes, lees alles wat los en vast zit en probeer geregeld iets uit.
Idem met medicatie en omgaan met de vele gebreken die mijn lijf vertoont. Trial and error tot je ontdekt wat bij je past en werkt.
Zo ook met andere paden die ik nu bewandel, mijn geestelijke en spirituele pad en mijn omgang met de buitenwereld.
Er komen nieuwe dingen emoties, gebeurtenissen op je levenspad die maken dat je je tactieken moet aanscherpen of veranderen, allemaal leermomenten.
Wat wel belangrijk is, boven alles zelfs, dat je dicht bij jezelf blijft en geen slaaf wordt van allerlei -ismes en modes. Dat je zoekt wat je bevalt en er geen onderdaan van wordt.
Ach een mens is nooit te oud om te leren. Dan verveel je je ook nooit.3 opmerkingen:

 1. Wat een (zelf)kennis krijg je op die manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees je blog altijd met bewondering , de positieve manier waarop je met je beperkingen omgaat .
  Dat steunt mij als ik binnen in mij een klaagstemmetje voel opkomen.Een stemmetje waar ik niet verder meekom.
  Dank je wel!
  Astrid

  BeantwoordenVerwijderen