woensdag 25 januari 2017

Kont tegen de krib

Dat ik kwaad ben is wel duidelijk. De verkiezing van enge Donald, de grote populariteit van Geert bij veel Nederlanders, trend in binnen- en buitenland waardoor alle vrijheid, mededogen tolerantie die moeizaam opgebouwd was, teniet wordt gedaan.
En dan onze eigen Mark, die al Pleur op zei en en nu het Nederlandse volk oproept Normaal te doen. Normaal. Normaal? NORMAAL????????
Iemand die het normaal vindt dat ouderen en mensen aan de onderzijde van zijn verdienmodellen niet de zorg meer kunnen krijgen (lees betalen) die ze nodig hebben?
Dat het milieu nog steeds onderaan de prioriteitenlijst staat, dierenwelzijn idem( ja er moet wel aan verdiend kunnen worden, toch?). Dat producenten voor consumenten gaan, dat geld boven welzijn gaat? Is dat NORMAAL?
Moet ik me daar aan spiegelen? Ben je gek?
Is het normaal dat biologisch en superveilige voeding en medicatie niet standaard zijn?
Dat kinderen niet de scholing kunnen krijgen die ze nodig hebben of de zorg ?
Dat ouderen wegkwijnen in luiers, als ze al een plekje in de zorg hebben kunnen veroveren? Dat de medische kwaliteiten van wiet het moeten afleggen tegen allerlei onwerkzame en/of schadelijke medicatie? Dat alcohol en roken nog steeds normaal zijn? Dat suiker en ongezonde vetten en allerlei kunstmatige stoffen ons voedsel mogen vervuilen? Dat de luchtkwaliteit daalt en milieuafspraken maar met veel tegensparteling worden nagekomen, terwijl die al beneden de vereiste veilige normen liggen? Dat ministers en andere hoge ambtenaren liegen dat het gedrukt staat?
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nee, ik kan niet anders dan mijn mond open doen. Dit kan ik niet NORMAAL vinden.

7 opmerkingen:

 1. Ja, daar zit ik nou ook net over te piekeren. Conclusie is dat onze premier vindt dat we dan maar weg moeten gaan als het ons niet bevalt. Maar waarheen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gooi het er maar lekker uit. Het moet gezegd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maak je maar op voor nog veel meer onzin, nu de verkiezingen er aan komen.Ik vraag me dan af, hoe iemand echt over zijn eigen woorden denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of we het nu van deze politici en andere leiders met gelijksoortige denkbeelden moeten hebben? Wie maakt zich nog druk om solidariteit, zorgzaamheid, kwaliteit?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik ben boos. Nog wel het meest door de verkapte veroordeling van alles wat niet 'Nederlands' is. Idioot die advertentie die gisteren in alle kranten stond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doe normaal? Zei ie dat? Ga naar school maak je huiswerk word een belastingslaafje en brave consument hou je bek en stel geen vragen-normaal?

  Dan maar een gekkie. Het stemgedrag van mensen is voor mij wel een bevestiging van de hersenspoelende capaciteit van televisie. Anders GELOOOF je die mensen toch niet meer nadat ze je keer op keer op keer voorliegen!

  BeantwoordenVerwijderen