zondag 22 januari 2017

Homo

Er zijn vele ondersoorten van de soort homo geweest, de meesten al lang uitgestorven. Maar soms vraag ik me af of er nog exemplaren rondlopen die geen aanspraak op de naam homo sapiens ( de denkende mensaap) kunnen maken.
Hoewel de meeste aap-achtigen ook niet alleen maar pais en vrede onderling vertonen, is er toch wel sprake van een evenwicht, waarbij de soort wel vaart. Bij mensen lijkt dat niet zo te kunnen zijn en door de toegenomen technologische kennis is eigenbelang najagen, meteen ook een aanslag op een groot deel van de mensheid. Het milieu is daar weer een duidelijk voorbeeld van en ik hou mijn hart ook vast. Er is nu dus een wereldleider opgestaan die klimaatverandering en milieuschade maar een rare hype vindt, een rem op de ongeremde groei die hij nastreeft. Hij roept dat hij het voor alle Amerikanen beter wil maken, maar vertelt er niet bij wat dat gaat kosten. De rest van de wereld interesseert hem weinig, maar dat hij de toekomst voor zijn zo verafgoodde USA ook onmogelijk maakt, dringt niet tot hem door.
Ik zie dus grote problemen. Als hij bedenkt, zoals vele grote regeerders ooit deden, dat een oorlog de beste opkikker voor de door hem aanbeden economie is, zijn de rapen helemaal gaar.
Op dit moment teken ik om de haverklap petities van AAVAZ en Greenpeace bijvoorbeeld, die hier internationaal tegen opstaan. Niet dat ik verwacht dat hij daarvan onder de indruk zal zijn, maar misschien groeit de kennis over deze zaken bij meer mensen en zullen zij dit ook weer uitdragen. Vele kleinen kunnen ook een grote maken.
De mensheid is nog niet verloren , maar laten we de homo ego geen kans geven.

4 opmerkingen:

  1. voor mij is het beste voor de aarde al die individuele mensen,die hun in hun gedrag milieuvriendelijk zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het echt doodeng wat die man allemaal bedenkt! Dus ja, mee eens!!!

    BeantwoordenVerwijderen