vrijdag 2 december 2016

Twee kanten

Het leven heeft een fijne en een grimmige kant. Terwijl ik in mijn tevreden bubbel voor Sint zit te spelen en me vermaak met dichten en pakjes, is er in een ander huis, verdriet en zorg om man/vader, die verontrustende zaken in zijn hoofd laat onderzoeken. Leef mee, want dat is het enige dat ik kan doen. Schrik toch altijd erg van dit soort berichten.

Met mijn inlevingsvermogen is niet veel mis, geloof ik.
Denk ook veel aan de zwerver, al is het stil op dat front. Hij heeft natuurlijk zijn maandgeld weer binnen en kan zich dan beter redden en ik hoop dat barmhartige mensen hem een beetje helpen de koude nachten door te komen. Maar zorgelijk blijft die situatie wel. Ik ben toeschouwer en niet bij machte het lot te keren.
Maar in huis is het warm en ben ik blij met de goede dingen des levens die er ook volop zijn.
Eerst warm badderen, dan de schoenkadootjes assembleren en klaar leggen en de koelkast mag ook wel weer eens aangepakt worden. Zo dansen de dagen voorbij, dit weekend ook nog schaatsen en ik ben dankbaar voor alle goeds dat me ten deel valt en zelfs voor het minder fijne want dat relativeert en houdt wakker.

2 opmerkingen:

  1. Die grimmige kant doet mij vaker dankbaar zijn voor wat is.Juist door het meeleven met (hier meerdere) buren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook de laatste tijd veel slecht nieuws in onze omgeving...we kunnen zo weinig doen...alleen maar luisteren en helpen waar we kunnen...en beseffen dat we het niet zo slecht hebben...liefs en een fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen