maandag 12 december 2016

I trust

In geloven ben ik niet zo sterk maar in vertrouwen in bepaalde zaken wel.
Ten eerste denk ik dat de toekomst een fictief gegeven is, want je hebt alleen nu en als je het nu goed invult zal de toekomst, zo die komt, ook wel te behappen zijn.
Ik heb veel vertrouwen in mijn nuchtere verstand zowel als in mijn buikgevoel. Mijn instinct bedriegt me zelden en hoewel ik dat met de nodige distantie beoordeel, luister ik er wel naar, ik stop het niet weg. Ik ga niet zo snel heel impulsief in op "gevoel" maar hou het wel in gedachten.
Ten tweede vertrouw ik op mijn kracht en gezond verstand, en ook dat is meestal niet vergeefs.
Mocht het anders uitpakken dan bedoeld, dan kan ik me meestal aan het nieuwe perspectief aanpassen en me resetten.
Daarom leef ik redelijk zorgeloos.
Natuurlijk denk ik vaak aan de zieken en mensen in nare situaties, maar ik kan niet vaak helpen in de realiteit.  Maar wel dankbaar zijn voor hetgeen er wel is. Het verdriet geeft er veel contrast aan.
Gisteren had ik weer contact met de zwervert, die dan wel tijdelijke huisvesting , maar ook nog zat problemen heeft. Hij kan/wil ze niet benaderen op een positieve manier en komt zo van het ene drama in het volgende. Als ik niet meega in zijn gedachtengang en houding, wordt hij boos. Ik denk dat ik hem lang niet zal zien en misschien is dat beter voor beide partijen. De kadootjes die hier nog steeds lagen, geef ik wel aan anderen.
Ik vertrouw er op dat mijn gemeende betrokkenheid het beste is wat ik hem kon geven. Het is wat het is.
Ik vertrouw er ook op dat het leven nog veel goeds brengt, naast de mindere zaken. En dat de onplezante dingen je des te blijer maken met wat er is, en daarom ook een funktie hebben, als je die maar herkent. 
Het is goed en zal altijd goed blijven.

3 opmerkingen:

  1. Tja, je hebt van die mensen die alleen negatief kunnen denken. Jammer dat hij zo in elkaar zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent een wijs mens en dat ben je.

    BeantwoordenVerwijderen