zaterdag 12 november 2016

Wintertime

Vanmorgen naar de markt voor het eerst mijn winterjas aangehad. Het heeft zelfs hier ,licht gevroren. Na de zachte herfst is dat wel weer even wennen hoor.
Ik ging alleen om kaki's, waar ik erg op verkikkerd ben. Mooie vrucht ook nog.
Straks komt er een bomenman, uitgenodigd door de buren, kijken of er voor een redelijke prijs wat geknot en geminimaliseerd kan worden. Ook ik heb buren die later dan ik hier zijn komen wonen en steen en been klagen over bladval en schaduw. Er mag van mij wel wat aan gedaan worden, maar ik wil mijn bomen niet kwijt! Ben dus benieuwd. Gisteren kwamen 2 kinders me vertellen over een geit die zijn tanden kwijt was, vergezeld van lampions, dus druk was het niet aan de deur.
De buren zijn hun lieve kat Blikzem kwijt, een zwart-wit exkatertje dat raar loopt vanwege een aangeboren afwijiking. Hoop dat het dier gauw terug wordt gevonden.
Mijn beestjes liggen lekker in de buurt van de kachel in knusse mandjes (klein mandje boor de grootste kat en het grootste mandje voor de kleinste....kattenlogica= heerlijk) en ik heb een bank met een schaap en warme plaidjes tot mijn beschikking.
Er is een linzenstoofpotje en wat groene soep en zo meteen een bak warme chocomelk (soja). Zag zwerver W niet, hoop dat hij een warme plek ergens heeft gevonden.
Plons ik ben het weekend ingedoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten