vrijdag 11 november 2016

Darker

De teksten op zijn laatste album waren duidelijk, Leonard Cohen keek de dood in de ogen en dat was maar al te waar. Nu lees ik dat hij leed aan een minifracture gebeuren in zijn rug, wat erg veel pijn en immobiliteit meebracht, daarbovenop een zeldzame vorm van leukemie. Hij leefde bij zijn dochter Lorca (moeder van een kind van Rufus Wainwright) en zijn zoon Adam d richten een speciale kamer voor hem in, met een van alle snufjes voorziene stoel en mogelijkheden om opnames te maken van die laatste teksten, die tot dat album hebben geleid. Er schijnen zelfs nog niet uitgebrachte songs op de plank te liggen. Het lichaam brak, de geest was helder en produktief.
Hij volgde zijn geliefde Marianne inderdaad snel in de dood. Het is triest, maar onontkoombaar. We kunnen niet zeggen dat hij geen enorme erfenis achter heeft gelaten. Hij heeft het goed afgesloten en geprobeerd vrede te tekeen met alle demonen.  Ik denk dat hem dat aardig lukte en dat hij in vrede is gegaan.

Mijn eigen leventje is redelijk aan het terug naar normaal scenario bezig, de gordeldiertjes zijn aan het afscheid nemen en de bijkomende ongemakken verlaten het lijf steeds meer. De energie lijkt wat terug te komen en ik ben er erg opgelucht door.
Deze week kocht ik een zwarte tas met veel vakjes, ter vervanging van een bladderend exemplaar. 13 euri...... dat kan wel, toch?
Vandaag is er weer een schaatsgebeuren, Wereldbeker, dus geen grote wedstrijd, maar altijd interessant om te zien hoe de vlag erbij hangt.
Minder fijn is dat de dijkzwerver dus terug bij af is, na een nare streek van iemand. Hij ziet er slecht uit en de honden gaan een probleem vormen. Herder Kyara is wat ouder en heeft last van haar gewrichten, dus in de kou de hele dag, is niet zo fijn. De bull Django raakt verder uit controle. Het is een ADHD-dier, eigenlijk heel lief, maar W kan het gedrag niet goed aan en Kyara ook niet. Het dier luistert slecht en zo groeit de situatie W boven het hoofd lijkt het. Triest. Het is al in beeld bij de politie en de dierenbescherming, dus als er  teveel klachten binnen komen , kan hij zijn dieren kwijt raken. Voor die beesten misschien nog zo slecht niet, maar W's hart zal breken. W is zelf ook een slechte luisteraar......
Een uitgebreid heet bad heeft mijn huid en lijf een opkikker gegeven.  Ondanks D.T. en de dood van een fijne geest, de narigheid waarin W zich heeft weten vast te lopen, is er novemberzon. Spinnende katjes en mooie muziek. Kaki's en pompoenen. Een licht hart en een dankbare ziel.
5 opmerkingen:

 1. Nare berichten vooral over W. Dat raakt me toch echt. En die honden zijn idd misschien beter af als ze in beslag worden genomen, maar met hem zal het nog meer bergafwaarts gaan.
  Gelukkig blijf je toch zelf positief, klasse! Maak er een mooie dag van Vlasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat je aandacht besteedt aan Leonard Cohen. Arme W. Fijn dat de gordeldiertjes afscheid nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je,dat via bodhitv die film van de BOS over Leonard Cohen weer te zien is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, had ik gelezen. Mooi en de moeite zeker waard.

   Verwijderen
  2. Hij was trouwens de laatste tijd erg betrokken bij Balsekar.

   Verwijderen