zondag 23 oktober 2016

vermenigvuldigen

De boeken boven komen op orde, ik ben nog zeker niet klaar, maar er zit duidelijk schot in. Ik probeer regelmatig een kwartiertje/half uurtje er aan te besteden, plus dat extra hulpuurtje op dinsdag. De wand met naslagwerken en vooral biologische wetenschap, is geordend en er is veel tussenuit gegooid wat richting kringloop kan.
De wand met literatuur is al ongeveer op de helft. De andere categorieen moeten nog netjes  gesorteerd, maar zijn wel in groepen geschikt.
Elke keer verdwijnt er ook wel een doosje met andere spullen, zoals de knipsels.
Op zich vind ik dit heerlijk werk, alles netjes ordenen is wel een trekje van me. Het kost alleen nogal wat energie. Maar per week en goed verdeeld, is er toch vordering te zien. Soms kijk ik wel eens om de hoek en zie ik zoveel dat nog moet, dat het lijkt of de rotzooi zich alleen maar vermenigvuldigt, maar dat is gezichtsbedrog.
Wat wel erg goed gaat is mijn spaargedrag. Ik heb deze maand netjes meer dan gemiddeld kunnen sparen, zodat een nieuwe koelkast straks geen ramp is en andere noodzakelijkheden ook geen problemen zullen geven. En dat terwijl ik toch twee gehoorapparaten betaalde en wat nieuwe kleding dit najaar mijn huis binnen kwam.
Braaf, toch?

4 opmerkingen:

 1. Heel goed. Ga zo voort. Ik geloof dat je je leven wat aangenamer aan het maken bent, elke week weer. Dat is mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent gewoon goed op dreef.. dus doorzetten!
  Komt ooit goed. Als ik het zo lees heb je wel heel erg veel spullen verzameld in je leven. Ik ook hoor, maar met diverse verhuizingen kon ik makkelijk afstand doen van heel veel dingen.. Dus veel 'troep' heb ik niet meer.
  Ja.. de postzegelverzameling van mijn ex.. wat ik daarmee moet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Braaf, wat een grappig woord in deze context :-)

  BeantwoordenVerwijderen