zaterdag 22 oktober 2016

Plussen

Vandaag voel ik me alweer een stukkie beter dan gisteren.
 Een virusje of andere kleine calamiteit kan bij iemand zoals ik, met een constante lage energie en een aangetaste gezondheid, tot grotere problemen leiden dan bij anderen. Het herstellen duurt langer en de basisconditie is er vrijwel niet, zodat het vaak heftiger is dan bij de meeste mensen. Als voordeel is het feit aan te rekenen dat je wel wat gewend bent en niet zo zielug doet als velen, maar aan de andere kant moet je sneller accepteren dat je er even niet kan zijn, omdat je echt nauwelijks meer funktioneert en je herstel alle beschikbare energie (vrijwel nihil) opeist. Om geen maandenlange dip op te lopen, moet je dus alles uit de kast halen om weer een beetje op je oude (al niet zo geweldige) niveau terug te komen.
Geduld en goede zelfzorg is hier essentieel, net als inzicht en ervaring in de beste strategieën. Ingewikkeld, dus.
Dit was maar een 24-uurs virusje en te overzien, al is dat een belabberd etmaal, maar het herstel is evengoed niet zomaar geregeld.
Enfin vandaag en morgen worden er aan besteed om het herstel door te laten zetten. Dus, extra goed rusten, heel gezond eten en alles wat overbelastend kan zijn, wegstrepen.
Vanmorgen niet naar de markt, voldoende voorraad en niks nodig. Lekker de weekendkrant consumeren, een beetje opruimklusjes en een soepje maken en wat sapjes.
Gisteren kwam de buum van overleden vriend D, T langs met een usb-stick vol foto's die we bekeken op een diashow-mogelijkheid van de tv. Leuk. Hij houdt van veel dezelfde dingen als D deed, ze hadden goede vrienden kunnen worden als hun verschil in karakter en EQ er niet was geweest.  Grappig om dat te ontdekken. T en ik kunnen het prima vinden. Hij heeft gelukkig ook veel gevoel voor humor.
Zo zijn er elke dag wel leuke dingen en beklaag ik me echt niet. Mijn leven is (meestal) hartstikke leuk.

5 opmerkingen:

 1. Knap hoe goed jij je lijf kent en er naar luistert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar, zit met precies dezelfde dingen nu.
  Sterkte. Lekker genieten van wat kan en lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook sterkte. Fijn om wel eens over gelijke ervaringen te lezen, anders begin je wel eens aan jezelf te twijfelen.

   Verwijderen
 3. Jij bent een goede "dokter"voor je zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bewonder je geduld en inzicht in je eigen (on)mogelijkheden. Geen opstandigheid maar wijsheid, wat brengt het je ver. Fijn dat je het met T goed kunt vinden en het nog eens kunt hebben over D. Het klinkt als een plezierig bezoekje, zo met die foto's. Is ook heilzaam!

  BeantwoordenVerwijderen