dinsdag 11 oktober 2016

Nog meer bespiegelen

Gisteren schreef ik over Spiegel als metafoor. Dat soort denkerijtjes leiden vaak tot meer.
In Bij de Mijmerboom las ik dat Izerina met veel plezier naar twee afleveringen van "een andere Kijk" (van Bodhi TV http://www.npo.nl/een-andere-kijk ) had gekeken en aangezien die ook mijn lijstje stonden voegde ik woord bij daad. En zie allebei hadden veel te maken met mijn eigen hersenspinseltjes. Ik ben al langer op een pad dat veel leunt op Mindfullness en dergelijken en dat was  exact wat hieruit naar voren kwam. Arita Baaijens en Edel Maex hadden ieder hun eigen speurtocht naar levensredenen en waarachtigheid gemaakt en spraken daar heel inspirerend over. Vooral het de werkelijkheid in de ogen zien, alle franjes wegknippen, en mededogen zijn begrippen die me weer eens met de neus op mijn eigen reis drukten.
Ja, ik verlang alweer naar de Kerstreraite en ik denk dat Mededogen dit keer hoog op de aandachtladder zal staan.

De laatste dagen  ook een doos knipsels een hele kop kleiner gemaakt. Aangezien het om mijn interesses gaat en die info grotendeels ook op Internet te vinden is, kon heel veel weg. Na mij heeft niemand er nog wat aan en ik kijk er eigenlijk nooit meer naar. Wel kwamen wat mooie affiches en boekjes en andere jeugdsentimenten te voorschijn die wel de moeite waard zijn om te bewaren, maar dan wel vindbaar.  Op naar de volgende doos.
Tenslotte spiegelt je huis ook de reis van jezelf door het leven en nu wordt het tijd om hier eveneens franjes weg te knippen.

3 opmerkingen:

  1. Toch wel een stap om je verzamelde knipsels weg te doen. Ik heb ook een map met dingen die ik wel handig vond om voor het grijpen te hebben.. Verzameld, maar nooit in gekeken. Heb laatst zo de hele map in de papierbak gegooid. Wat je zegt, je kunt alles vinden en wat moeten je nabestaanden ermee..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken dat, knipsels bewaren. Al eerder besefte ik, dat de informatie van internet uitgebreider en recenter is. En deed bijna alles weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het een prachtige weergave, 'franjes wegknippen'.

    BeantwoordenVerwijderen