maandag 5 september 2016

Geheel vernieuwd

Een aantal goede produkten komen opeens uit met de kreet "geheel vernieuwd" en bv " Nu nog schoner; zachter voor de handen; lekkerder smaak/geur" Dan ben ik meteen alert, want meestal betekent dat voor mij; nieuw merk zoeken wegens niet verdragen. Zo ben ik allergiesch geworden voor bijna alle schoonmaak- en wasmiddelen en allerlei cosmetica, shampoos etc. Ik vertrouw nog op groene/vloeibare zeep en goede aleppozeep, sodiumbicarbonate , azijn waar tot dusver gelukkig geen nare reakties kwamen. Afwassen is nog een schemergebied. Overschakelen op Klok, Ecover en nu Method brengt dan wel kort wat verlichting, maar geen echte oplossing voor mijn schilferende en gebarsten psoriasishandjesa. Ik deed een proef met zelfgemaakte klimopmiddel en gebruikte mijn eigengemaakte wasmiddel, maar nee dat leverde weer vettige vaat op. Tja ik ga het nog een keer proberen met eigen wasmiddel met een flinke dosis soda. Ben benieuwd. Wie heeft nog tips? Huishoudhandschoenen zijn het ook niet , wat dan wel?
Ik hoop zo dat er een vestiging van Eko-plaza naar Den Helder komt, want als alleenstaande dingen bestellen wordt vaak te duur en de keus in vooral ook vers is hier erg beperkt. AH verkoopt de heerlijke griekse schapenyoghurt niet meer en het aanbod in groenten en fruit is vrij armzalig, net als in vlees.  Odin bood nog wat extra keus, maar levert niet meer.
In dit soort zaken voel ik me de prinses op de erwt, en dat is niet echt benijdenswaardig.
Verder mopper ik niet, want voel me ondanks  alles een rijk mens. Ik hoef niet mijn dagen op de trap van de dijk door te brengen en 's nachts in een tentje. De mannen halen hier nu af en toe wat water of laden hun mobieltjes hier op. Kleine moeite.
3 opmerkingen:

 1. Zo is het, je hebt een dak boven je hoofd en genoeg te eten en te drinken. Al moet je even zoeken.
  Die allergie en die psoriasis lijkt me heel lastig, maar zo inventief als jij bent vind je daar ook wel weer wat op.
  Ik krijg steeds meer bewondering voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer van odin. Die stopte jaren geleden ook al met Walcheren. Jij woont ook in een brandstof slurpende uithoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar, van al die middeltjes. Ik ben ook voor veel ingrediënten allergisch. Heb je eindelijk een deo die het doet, gaat hij weer uit het assortiment...

  BeantwoordenVerwijderen