zaterdag 17 september 2016

Facebook Samaritanen

Wat geweldig toch, gisteren plaatste iemand een berichtje over dakloze W die nu meestal alleen aan de dijk zat. Alex heeft een nieuwe stek en trekt zich meer terug en W zat vaak moederziel alleen met de twee honden. Er werd genoeg eten gebracht maar toch een plek was er via alle hulpinstanties niet voor hem. Gisteren echter barstte een FB hype los en werd Den Helder wakker. De berichten vlogen over internet en W kreeg twee tenten; 1 voor de honden en eentje voor hemzelf, eten kleding en men zocht naar een opvangplek. Die kwam. Iemand uit Friesland met kennelijk Nieuwediepse banden, kwam van over de Afsluitdijk om hem te halen en deed dat ook. W is vertrokken en dat is hem zo gegund. Hoop alleen dat er ook naar een permanente oplossing wordt gezocht en dat W echt geholpen wordt.
Het was kaal aan de dijk vanmorgen en er kwamen velen langs die W zochten, hoop dat hij nu gelukkiger wordt.
Ik ging even naar de markt en kocht twee broeken bij een met sluiting bedreigde modewinkel. Tja, hoop dat er wel wat terug komt want kon daar vaak goed slagen. Er liepen een Engels sprekende man en vrouw rond die de finale uitverkoop begeleidden. Hoop dat ook het personeel goed terecht komt.
Het lijf doet het weer steeds beter nu het koeler is en dat voelt heul goed. De bloedsuikers hebben hun horlepijp gestaakt en de galbulten trekken weg. Het hoofd is ook helder en ik ben er weer.5 opmerkingen:

 1. Super dat W. onderdak heeft gevonden en dat het weer beter gaat met jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk als er uit onverwachte hoek een Samaritaan opduikt. Zo hoort het ook in een zorgzame samenleving. Wat niet wil zeggen dat de overheid zich terug moet trekken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig gaat het weer beter met je..
  Heb gisteren ook 2 blouses gescoord bij een winkel die gaat sluiten. Er is een doorstart, maar de winkels gaan eerst allemaal dicht en dan gaan ze bekijken welke er open blijven. Mensen staan volgende week buiten.. Zo erg.. Een werkt er al 31 jaar. Onzekerheid, afschuwelijk. Wat ze hoorden was dat er goedkoper personeel terugkomt.. zo zonde..
  Fijn voor W... natuurlijk zijn er mensen die kunnen helpen, mooi! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemaal goede berichten. Hopelijk voor lange tijd voor de mannen en ook voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het weer beter gaat met jou! De kracht van fb! ondanks alle tegenkantingen is het soms wel een heel goed medium om mensen te helpen en om dieren terug bij de eigenaar te brengen enz...de weggeefsites vind ik ook erg leuk...je kan mensen helpen en wordt soms ook zelf geholpen...
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen