woensdag 14 september 2016

centjes

Deze week besloot de Belastingdienst in haar oneindige goedheid dat ik toch recht had op een teruggave. Dat verbaasde mij want eerder kreeg ik een voorlopige aanslag van 0,00. Dit blijkt een Tegemoetkoming Specifieke Zorgkosten (TSZ). Welkom hoor. Die kosten maak ik aan de lopende band. Ten eerste ben ik het eigen risico altijd kwijt en ten tweede loop ik aan tegen het feit dat steeds minder vergoed wordt en dat ik geen aanspraak kan maken op Bijzondere Bijstand wegens eigen huis en spaargeld. Daarnaast gebruik nogal wat supplementen die ook niet vergoed worden en net weer een vette rekening voor eigen bijdrage gehoorapparaten. Deze bedroeg 970 euro. Das nogal wat. Maar bij de definitieve controle, waarbij verwacht werd dat ik tot betaling zou overgaan, nam ik met de audicien die rekening nog eens even goed door; afstandsbediening; niet nodig, de verzekeringsmodules (a ca 250 per toestel, vijf jaar geldig) konden geschrapt, want service en onderhoud en garantie zijn al inbegrepen, hoorbatterijtjes koop ik zelf wel, via internet zijn vast goedkope opties te vinden, en verzekering? Lijkt me ook niet echt nodig.  Ben ook al anderzins verzekerd.
Gevolg, de rekening zakte naar 330 euro, dat is snel verdient toch?
Ik hield dus nog over van de belastingteruggave , hoefde mijn buffer niet aan te spreken, en dat is fijn.
Ik heb dus een kale AOW, iets hoger dan mijn vroegere uitkering, maar wel met minder extra's. Ach het is voldoende en klagen is zeker niet op zijn plaats. Het vereist leven en uitgeven met beleid, maar daar wordt een mens niet slechter van, toch?
Vandaag nog een overleefdagje en na morgen hopelijk het leven weer normaal hervatten. 

6 opmerkingen:

 1. Wat goed,dat jij zo kien was de rekening onder de loep te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, goed van jou om alles goed te controleren. Batterijen voor gehoor apparaten waren pas nog in de aanbieding bij de drogist met het vat vol kruiden, deze aanbieding is meestal een paar keer per jaar. Ook bij de van oorsprong oer Nederlandse firma met eenheidsprijzen kun je goed slagen voor batterijtjes. Ik omschrijf alles cryptisch omdat ik niet weet of jij wel graag hebt dat hebt dat mensen namen van bedrijven op je blog vermelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komende week weer de aanbieding bij de drogist met kruiden. Ga meteen inslaan.

   Verwijderen
 3. Gebruik je nog de CBD? Ik heb er destijds 2 gekocht maar gebruik ze niet, als je ze wilt stuur ik ze wel op. Kan je mijn gmailadres ergens zien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, gebruik het nog steeds, zie geen gMail. Lieve gedachte van je!

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen