maandag 19 september 2016

Burenhulp

Vanmorgen dreigde ik even tot kinderoppas gebombardeerd te worden. Een buuf, paar huizen verder, heeft naast een lief dochtertje ook kinderopvangtaken aan huis. Ze lampt al een week met een voet die niet wil, en dik wordt. Het bleek wondroos te zijn. De antibiotica hielpen niet, dus vanmorgen groot alarm door de huisarts,meteen naar specialist. Tja en kindje K dan? Een lief gemengd bloed manneke van anderhalf? Ja, ik had al een poos terug aangegeven dat ik bij nood een beroep wilde krijgen en dat kreeg ik. Alleen bleek vooralsog een andere oppas bereikt te kunnen worden. Ik blij, want hoe lief ook, erg getraind met kinderen ben ik niet meer. Alles dus geregeld. Maar het is wel goed dat je wederzijds klaar staat als het moet. Met andere buren is de band niet zo goedof wisselvallig,of ze zijn er weinig zodat ik daar niet snel iets zal vragen als zelf hulp nodig heb.
Mijn betrokkenheid bij de daklozen werd ook met argusogen bekeken, zo sociaal zijn sommige mensen niet als het er echt op aan komt.
Jammer dat veel sociale betrokkenheid een aantal mensen niet echt normaal voorkomt.
Verder gaan we gewoon verder het leven te vieren. 2 opmerkingen:

  1. Met die leeftijd heb je ogen van voor en achter nodig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel fijn dat je zo betrokken bent. Ook al ben je niet meer zo getraind, het is toch wel heel fijn voor je buurvrouw dat ze weet dat het in noodgevallen wel kan.

    BeantwoordenVerwijderen