woensdag 28 september 2016

Boeken enzo

Waar ben ik nou precies zo druk mee bezig boven in die voorkamer? Tja, ten eerste de boeken. Anderhalf jaar geleden schifte ik in wat ik wilde houden en niet en deed 1500 boeken weg. De planken waren echter gevuld met een rommeltje aan boeken in alle categorieën en niet alfabetisch, op stapeltjes, totaal onoverzichtelijk, dus.
Nu ben ik aan het sorteren in categorieën: grofweg, Natuur en wetenschap, Kunst, Romans , Poëzie en Pop. Kinderboeken en Strips zijn weer een verhaal apart, maar vinden ook een plek nu.
Als dat klaar is, kan het per groep alfabetisch of op onderwerp gesorteerd worden en uiteindelijk vallen er vanzelf ook weer boeken af, die alsnog weg mogen. De meeste woordenboeken bijzoorbeeld gebruik ik nooit meer, wegens internet, en zo zal er nog wel meer alsnog afgekeurd worden.
Verder staan mijn oude muziekdragers hier, LP's, cassettes, dvds, cd's. Het meeste gaat weg. Sommige zijn onvervangbaar (wegens niet meer te krijgen of grote sentimentele waarde) en blijven. Mijn oude installatie gaat hier geplekt worden zodat er ook boven nog eens van muziek genoten kan worden.
Verder staan er nogal wat dozen met van alles, opgeslagen na de brand en nooit verder uitgezocht. Daar pak ik geregeld eentje van en zoek uit. Meestal kan het weggegooid, anderen dingen gaan naar de kringloop. Vorige wekk kwam ik bijvoorbeeld een grote kist met vooral textiel tegen. Alles gewassen, leuke sjaals en een mooi kleed bewaard de rest kon zo weg.  De kist is nu naar de garage verhuisd waar die goed kan dienen voor bloempotopslag ofzo.
En zo rommel ik verder, maar het wordt echt ruimer en overzichtelijker daar. Het is verheugend zoveel lievelings boeken en spullen te herontdekken maar ook fijn dat het weer traceerbaar is.
Helend werk zo, want niet alleen krijg ik weer overzicht, maar de gevolgen van de brand verdwijnen ook steeds meer. Het gaat een kamer worden waar ik nog veel plezier van kan hebben, in plaats van een opslag en wanordelijke plek.
Ik vermaak me dus prima. Elke morgen een poosje en op dinsdag een uurtje met hulp M, dat geeft echt resultaten.
Goed projekt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten