woensdag 31 augustus 2016

Zintuigen

Wat ben ik blij met mijn zintuigen. Ze doen het nog al dan niet zo perfect, maar met hulpmiddelen (bril, oortjes) kom je al weer een heel eind en genoeg om er volop plezier van te hebben.
Ruiken en proeven doe ik heel goed, al is er wel een verandering na de chemo van ruim 10 (wat heerlijk om dit zo te kunnen schrijven)jaar terug. Het is anders maar evengoed rijk en zalig.
Met bril zie ik prima, dus geef ik mijn ogen heel erg de kost, en o wat is er veel om geboeid naar te kijken. De bijna tamme merels die in mijn tuin wonen (vooral het jong maakt ook nog eens lieve klokgeluidjes) en waar de katten niet eens meer op reageren. De bloemen, rupsen, wolken, het is allemaal fascinerend als je er de tijd voor neemt om het echt te zien.
Mijn oren, met dopjes, doen het weer uit de kunst, ik weet nu dat mijn toetsenbord klikt, en dat Teigetje een knars in haar miauw heeft. En muziek is weer een complete ervaring waarin ik zelfs een strijkstok op de achtergrond hoor vallen.
En tast, wat verminderd door neuropathie, maar o wat verrukkelijk om mijn schaap of de katten te aaien en de touch van aarde of een viltig blad.
Ik ben een genieterik en dat is een rijkheid.

2 opmerkingen:

  1. wat moet muziek ineens veel mooier zijn voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een genieterik... wat een mooi woord!!!
    Jan zou zeggen: genietgriet! :)
    Blijven doen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen