maandag 1 augustus 2016

Nuttig ritje

Vanmorgen meteen, na het opzetten van een was, de scoot gepakt en weer twee zakken kleding naar het asiel gebracht, die geld krijgen voor het inzamelen. Dat ligt een eindje rijden langs het Noord-Hollands kanaal, dus lekker terug via o.a. een groot park. Kwam langs de grote Appie,  daar een paar boodschapjes gedaan. Was kan opgehangen na de lunch,  goed gevoel. Er liggen nu nog 3 zakken klaar en er komen nog wat bij, ergo nog meer ritjes de komende tijd.
Vannacht weer veel regen gevallen, maar vanaf 8 uur, op een enkel spatje na droog. Netjes geregeld.
De Zomergast Aboe Jahjah was lang niet de boeman waar hij voor werd uitgemaakt op voorhand. Hij is geen anti-jood, maar wel een pro-arabist, al heeft hij daar ook kritiek op. Het Zionisme, daar heeft hij een broertje dood aan, maar dat is begrijpelijk als je midden in zo'n conflict opgroeit. Het Israelische beleid in deze is zeker niet smetteloos en daar kritiek op hebben is niet antisemitisch, maar kritisch. Hij noemt zichzelf aktivist en is dat duidelijk, Hij provoceert, heeft veel (niet altijd even correcte) meningen, maar probeert wel degelijk alternatieven aan te dragen, is tegen rascisme, heeft religie niet hoog staan en is behoorlijk links. Hij heeft zijn meningen vaak herzien en dat valt te prijzen. Dat ook hij hierin af en toe doorschiet is niet te ontkennen, maar ik heb ergere dingen gehoord en bv Theo van Gogh kon ook aardig zijn staart roeren op dat gebied.
Interessante avond dus, al was de gastheer soms ook aan het drammen en stemverheffen, hij deed wel zijn best om de zaken helder te krijgen en tegenweer te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten