zondag 7 augustus 2016

Drijven

Gister op de markt heerlijk fruit gehaald en wat vis, stukje dijk over en verder in oplaadstandje naar o.a. wielrennen gekeken en kijk het begint effect te sorteren, de scherpte van de moeheid was er gisteren wel af, en vandaag voel ik weer wat bruisen, ik drijf in plaats van zinken. Nog niet overmoedig, nog een paar dagen veel rust en aktiviteiten heel voorzichtig weer opbouwen.
De olympische spelen dfomineren het tv aanbod, maar daar trtek ik me weinig van aan. Wat wielrennen, verder weinig tot niks. Sporten waar ik normaal niet naar kijk, sla ik ook nu over.
Hoewel de temperatuur prima is, doet het buiten herfstig aan met pittige wind en bewolkte lucht. Geen ritjesweer, dat kan  altijd nog.
Morgen de eerste oortjescontrole, het gaat heel goed! Voel me niet meer compleet zonder.
Dinsdag is mijn vaste hulp M er weer, en dat is heel fijn. Terug naar regelmaat en vertrouwde rituelen.
Dat geeft voor mij een goede basis, waarop ik floreer. Van daaruit kan ik vliegen of rusten.
D was (te)veel in mijn gedachten en het laatste half jaar heeft sowieso een Dstempel gehad. En dat gaf geen energie maar nam voornamelijk. Niet goed. Hij kon het ws niet helpen, maar ik kan de steven nu wenden en alleen de goede dingen meenemen, zonder de rest echt te vergeten. Laat het een glimlach worden in plaats van triestheid en onmacht.
De foto's van D en zijn huis in betere tijden mogen niet alleen een gevoel van jammer opleveren, maar mogen een stuk goede herinnering worden. Dat zal nog werk vereisen, maar ik weet in elk geval dat het zo was en dat mijn leven in mijn eigen handen is.4 opmerkingen:

 1. Mooi beeld: de steven wenden. Wapperende haren, blik vooruit en onderin de kajuit groeit het stapeltje met goede herinneringen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat de scherpe kantjes slijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop,dat die glimlach steeds vaker verschijnt,als je aan D denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk, het is een kwestie van tijd! Komt heus goed!

  BeantwoordenVerwijderen