zondag 28 augustus 2016

Gelukjes

Den Helder wordt vaak bekritiseerd als een lelijke saaie stad, marinebolwerk en met voornaamste bestaansreden als doorgang naar Texel. De schone lucht, de natuur, de zee, de duinen en het strand worden minder genoemd, maar zijn voor mij een te gek voordeel bij het wonen hier. Vergeet dat het een windgat is, maar kijk naar de vele zonneuren en de klimaatvoordelen; s winters veel minder koud, s zomers veel koeler. Ik ben er blij mee. Na donderdag was de hitte weg en dat is een enorm verschil in leefbaarheid. Gisteren bezocht ik zomaar wat evenementen. In een wijk was een grote straatrommelmarkt. Nooit geweten dat deze stad zoveel volkszangers telt. Op het Rijkswerfterrein waren de Juttershavendagen van start met een grote braderie.
Nergens kocht ik iets, ik sta in de minder\minder modus. Maar het is best leuk om naar andermans meuk te kijken. De temperatuur, hooguit 22 graden, was plezant voor deze aktiviteiten.
Vanmorgen komt er een buien en onweerzone over het Noord-Westen, lekker in huis rommelen en badderen en teuten. Verder met ontrommelen, kranten lezen en gezond eten. Gister kocht ik een grote zak abrikozen voor 1euro. Een grote groentenkraam heeft een extra kraampje ernaast met goedkope produkten, fruit en groenten die er of niet mooi uitzien of snel verorberd dienen te worden. Dus ook met weinig geld kun je gezond eten!  Goed initiatief!
Misschien ben ik wel een gelukzoekster, maar ik vind het wel steeds!

1 opmerking:

  1. Uit jouw verhalen op te maken,heb je veel mooi natuurschoon in de buurt. Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen