donderdag 25 augustus 2016

De mussen zitten nog op het dak

Gisteren was het vies heet. Tropisch zelfs met brandende zon en zeer weinig wind. Zelfs aan de dijk was het heftig, nauwelijks koeler dan elders.
Nu is het warm maar minder, er is meer bewolking en af en toe wat wind. Aan dijk was het veel prettiger. Na in de vroegte bij de verre Appie boodschapjes te hebben gehaald en de tassen oud papier ter ophaling buiten gezet te hebben, ging ik dan ook lekker even over de dijk puffen. Lekker. Zeilbootjes, pleziervaartuigen, vissersboten, de Veerboten naar Texel, okkernootbruine zonnebaders en enkele visser, wie wil naar de Middellandse Zee ? Ik heb hier ook alles.
Nu zit ik met de fan vol aan en de luxaflex half dicht binnen want mijn tuin op het zuiden is veel warmer dan binnen. Ik verwacht vanmiddag een tuinmanspersoon en verder hoef ik niks. De komende dagen zouden de temperaturen wat schappelijker worden dus dan kan ik ook wat aktiever worden. Nu hou ik me vooral koel.


3 opmerkingen:

  1. Aan het kanaal is het heerlijk lopen in de schaduw. Maar dan terug door de hete straten van het dorp. Die doen me de das om.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier hetzelfde. Dus mussen zitten nog op het dak. Misschien hebben ze zichzelf wel vastgeplakt

    BeantwoordenVerwijderen