vrijdag 15 juli 2016

Verder

Het was goed. Het scenario klopte, er was een man of 20 komen opdagen + diverse kaartjes, telefoontjes en een mooi bloemstukje. Natuurlijk  waren er tranen bij nicht E en mij, maar dat is zoals het is.
Het deed me goed dat er voormalige collega's waren gekomen, diverse buren en zelfs een oude vriend uit t Zand, uit zijn echt wilde jaren. Dat klopte allemaal goed.
Gisteravond laat kwam dan het bericht uit Nice, over de aanslag met vele doden en gewonden, die weer benadrukt voor mij, dat het leven en de dood soms door toeval komen tot een overgang. Hoe kostbaar een leven is voor de een en hoe het tot  doelwit is voor een ander.
Vandaag een rustig dagje, even wat boodschappen en verder veel rust en uitdeuken. Ook mijn lijf voelt geblutst na een lange weg over kiezelpaden in een rolstoel gister.
De muziek van gister zit nog in mijn hoofd.

5 opmerkingen:

  1. Fijn, dat alles zo goed verlopen is en dat het een waardig en mooi afscheid was van vriend D. Het is altijd fijn voor de nabestaanden om te zien dat de overledene geliefd is geweest bij mensen gedurende zijn leven. Een rustig dagje vandaag is goed, bijkomen ook van alle indrukken en emoties van gisteren. Mooi gezegd over de kostbaarheid van het leven, dat besef je op dagen als deze nog eens te meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel sterkte met het verwerken van alles!

    BeantwoordenVerwijderen