zaterdag 23 juli 2016

Munchen , Nice, and so on...


9 opmerkingen:

 1. Het lijkt wel,alsof die mensen elkaar "inspireren".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. is ook zo, ook in moorden en verderg zaaien zijn er modes

   Verwijderen
 2. die mensen? je bedoelt psychopaten? want er is niet duidelijk uit welke hoek de aanslag kwam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen die denkt of gelooft dat moorden en martelen en onderdrukken een goed middel is voor zijn eigen of groepsgekte. Of het nu uit de ene of andere hoek komt, maakt dan niet meer uit, het is niet te scharen onder mens-zijn.

   Verwijderen
 3. Ja, maar we kunnen er, als gewone burgers, niets aan veranderen. Oorlog en geweld is er altijd geweest en zal ook altijd blijven. Ik probeer op kleine schaal in vrede en harmonie te leven met mijn omgeving en daar een positieve voetstap achter te laten. Met aandacht voor mens, dier en natuur. Probeer op deze manier mijn bescheiden steentje bij te dragen aan een betere wereld. Ik heb met aandacht het blog van Walhalla gelezen over het volgen van alle media en ik ga haar voorbeeld, voor een groot deel, volgen. Kijk nog 1X per dag naar het nieuws en leef daarnaast mijn eigen leven zonder al te veel beïnvloeding van negatief nieuws en berichtgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook ik kijk weinig nieuws en probeer mijn steentje bij te dragen. Maar daar gaat het niet door weg. Waardoor wel? Wie het weet mag het zeggen. Maar in elk geval voel ik me niet thuis in een wereld met dat soort verschrikkingen.

   Verwijderen
 4. Ik zelf heb altijd het voorbeeld voor ogen van mijn eigen familie, zeer veel meegemaakt in WOII. Na de oorlog bouwden ze hun leven weer op en gingen door. Dezelfde veerkracht zie ik bij de vluchtelingen die iedere dag door mijn woonplaats lopen, gehuisvest in een AZC, en die huis en haard gedwongen moesten verlaten. Ik hou altijd voor ogen dat ik in mijn eigen leven (50+++) meer goede mensen ben tegengekomen dan slechte. De meesten zijn van goede wil, een minderheid deugt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook dat klopt, maar een rotte appel kan velen aansteken. Ik ben een enorme genietkip, maar ik sluit mijn ogen niet voor datgene wat niet deugt. Mijn leven gaat door, maar dat van velen wordt opgeofferd en velen in rouw gedompeld of verpest, en waarom?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat niemand je op die vraag een afdoend antwoord kan geven.

  BeantwoordenVerwijderen