zondag 17 juli 2016

Denken

Er gaat veel om in mijn hersenpan. Dat is nodig om zaken helder te krijgen en muizenissen weg te bezemen.
Het is triest dat ik D de laatste weken van zijn leven niet gesproken heb, maar ik weet uit allerlei info die tot me komt, dat hij gewoon doorgegaan is met zijn oude drinkgewoonten en geen poging heeft gedaan om er af te komen ondanks dat hij dat tegen mij wel zei te ambiëren. Hij heeft geweten dat dit dan te gebeuren stond en heeft zich niet verzet, integendeel.. Dat zijn uitvaart uitgesteld moest worden en misschien anders is gegaan dan hij zelf in gedachten had, is ook te danken aan zijn weigering zelf wat te regelen. Nicht E en ik hebben naar beste eer en geweten gehandeld en dat zij de ontruiming van zijn huis aan een bedrijf gaat overlaten is zeer begrijpelijk. Triest, maar uitkomst van keuzes die hij heeft gemaakt of niet gemaakt.
Het verdriet dat ik heb, heeft minder met zijn dood op zich te maken, als wel met alle gemiste kansen, verloren levensplezier en de eenzame triestheid die hij zichzelf aangedaan heeft. Door de Korsakov die al aardig toesloeg, kon hij ook niet meer anders op het laatst, of zag ook dat niet realistisch meer.
Dat vind ik allemaal heftig, maar ik noch wie dan ook, kon hem op andere gedachten brengen, hij wilde zijn eigen problemen niet zien.
Dat is wel een samenvatting van wat de realiteit was en is. Ik wil mijn leven er niet negatief door laten beinvloeden, maakte en maak mijn eigen keuzes en die zijn juist wel gericht op vernieuwing en gaan veranderingen niet uit de weg.
Dinsdag heb ik een consult met de KNO-arts om de resultaten van de testen te bekijken en volgende week kan is ws al de hoorapparaten op proef in gebruik nemen. Het is een probleem, dat slechte horen en ik pak het aan. Niet leuk, van die dingen gaan dragen, maar het is minstens. te proberen 
Ook komt er komende week een kennismakingsgesprek met een andere buddy, iemand die graag over levensvragen wil praten, echt behoorlijk de diepte in. Of het klikt ,zoals met vriendin E kortelings, kan ik nog niet bekijken, maar ik doe ten minste iets. Mijn wereld werd kleiner en ik doe pogingen om die weer groter te maken.
Mijn energie heeft even een flinke knauw gehad, maar daar werk ik al aan en het opruimen van huis en tuin, krijgen ook al beetje voor beetje invulling.
Anders dan D ga ik er wel voor, investeer in de rest van mijn leven en ben lief en zacht voor mijzelf als het moet, maar ook hard als dat nodig is.
Het blog van de kikkererwtenprinces   stimuleert me, ondanks dat haar situatie e die van mij niet meer konden verschillen en onze karakters ook, is ze zo analyserend aan het kijken naar haar situatie en haar gevoelens en alles wat daar bij komt, dat ik er veel aan heb.
Beseffen dat je altijd keuzes hebt, al is het maar met hoe je met situaties omgaat en hoe je naar het leven kijkt, en dat je in je kracht moet gaan staan en niet in je verdriet en je zwaktes en de pech in je leven moet blijven hangen. Kijken naar mogelijkheden en vertrouwen in jezelf en je levenskunst en genieten van alle kansen die voorbijkomen.
Yes I can!!!

3 opmerkingen:

  1. Ik hoop, dat het klikt met de buddy voor goede gesprekken. Dat is voeding voor de ziel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms kun je mensen helaas niet helpen, jij hebt genoeg je best gedaan. Veel dingen gebeurd in korte tijd, dat is heftig, logisch dat je even tijd nodig hebt om alles op een rijtje te krijgen. En aan jezelf werken, meid volgens mij doe je niet anders, bewondering heb ik voor je!
    Succes met de evt nieuw buddy en de hoortoestellen..
    Mooie dag gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen