donderdag 23 juni 2016

Anticiperen

Als je prettig wilt leven is het heel goed om te anticiperen, je aanpassen aan de mogelijkheden en het moment.
Als mens met beperkingen gaat dit principe nog meer leven want je moet overal bij nadenken en goed plannen. Als je energie niet overhoudt, is het belangrijk een goed management  hiervoor te hanteren, want fouten worden duur betaald. Je kunt dan kijken naar je begrenzingen, maar ook om binnen je mogelijkheden zo veel mogelijk te genieten en onafhankelijk te zijn.
Gistermorgen besloot ik acuut een mooie rit in te lassen, omdat het weer uit de kunst was en buienradar veel onstuimigheid en onweer en regen voorspelde vanaf gistermiddag. Dat blijkt heel goed te kloppen, want toen ik geheel verzadigd van groen, ruimte, natuur, schoonheid zon en frisse lucht weer thuis kwam, trok al snel de lucht dicht en werd het benauwderig en dreigend.
Alle moeten dingen kunnen verschoven worden, want vandaag belooft nog meer bakken met regen en morgen is nog maar afwachten.
Vandaag is het oud papier dag, maar ik geloof dat de ophaalmannen niet blij zijn met papierpap, dus zal ik de voorraad zelf wel wegbrengen, desnoods in porties, naar verzamelbakken in de stad.
Ook de oude salontafel die vandaag opgehaald zou worden, werd afgebeld, omdat de mannen van de goederenbank niet gaan rijden met hun open aanhanger. Begrijpelijk en dan maar dinsdag a.s., hopen op betere omstandigheden voor de nieuwe afspraak.
Ik stel me steeds flexibeler op en dat is alleen maar handig.
Zo'n heftig weer dagje is ook goed om allerlei klusjes die je bij mooi weer snel doorschuift, nu wel eens waar te maken. Er is nog heel wat op te ruimen en reorganiseren op de pc en de grote stapel lektuur mag ook wel wat kleiner worden.
Dus gewoon een tevreden Vlas, mooie rit vers op het netvlies en voldoende om handen om er een fijne dag van te maken.
PS leuke nieuwsbrief voor liefhebbers van plukbare natuur  youblisher.com-1448217-Project_7_blad.pdf

4 opmerkingen:

  1. Ik kan de PDF niet vinden en ben daar wel in geinteresseerd. Moet ik eerst inloggen bij hen soms?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. op hun website kun je je aanmelden, gratis. http://www.project7-blad.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je, gevonden en wat een leuke site heel veel leesvoer voor als het weer regent

    BeantwoordenVerwijderen