zaterdag 21 mei 2016

Hopen op een goede afloop

Zoals ik al vermoedde, heeft een merel gebroed in mijn tuin, in de klimop. Er scharrelt nu steeds een nestvlieder in de tuin rond, wat met 2 katten in huis en ettelijke gastkatten die mijn tuin graag bezoeken, nogal zorgelijk is.
Ik hoop dat hij en eventuele zussen en broers, snel kunnen vliegen. Op een andere plek in de klimop hoor ik zachte klokkende geluidjes, nestje mezen? Ben benieuwd.
Ik had een kano-routetocht in gedachten, vanwege voorspelde warmte.  Het is nu inderdaad 18 graden, maar voelt kouder ook door de stevige wind. Dus toch maar niet. Ook het grote stadsfestijn ter ere van de officieele opening van de nieuwe Bibliotheek, laat ik aan me voorbijgaan. Het is een prachtig inventief gebouwd stuk architectuur geworden, maar alleen met hulp toegankelijk voor minder validen. Dat zint me niet erg. De gemeente heeft ook nog geen kans gezien de wegenbouw ter plekke af te ronden, slordig.
Wat dan wel? Een beetje tv inhalen, dikke VK tot me nemen, Giro bekijken, kuitjes en aardbeien eten, katje aaien, lekkere thee drinken, enfin misschien saai in andermans ogen, maar paradijselijk in de mijnen.
PS, die arme Sylvana Simons, die wegens twittergeweld besloot de politiek in te gaan, krijgt het nu helemaal over zich heen.
Ik kan haar keus ook niet bewonderen, maar begrijp wat haar ertoe gedreven heeft, dit gun ik haar ook niet. Het mag trouwens inmiddels wel een schandvlek worden genoemd, hoe mensen denken vrijheid van meningsuiting in te vullen.  Empathie zou in onze lespakketten moeten worden opgenomen.

1 opmerking: