maandag 16 mei 2016

Changes

En langzaam gaat het stof weer liggen. Als er zulke heftige dingen voorvallen, stormt het behoorlijk van binnen en heb je de neiging de zaken in gedachten steeds maar weer van alle mogelijke invalshoeken te bekijken. De uitkomst verandert niet, D is verder heen dan hij in eerste instantie -als hij nuchter is- overkomt. Eigenlijk is hij niet meer in staat beslissingen te nemen, maar kan en wil dat niet erkennen. Zijn zelfdestructie gaat verder en verder en vriendschap en steun zijn onvoldoende instrumenten om hier mee om te gaan. Ik heb geen beroepstools en om niet machteloos toe te kijken en emotioneel aangetast te worden, heb ik geen andere keus dan hem te laten.  Het voelt als verliezen, bijna als rouw, maar ik zie geen andere mogelijkheden meer, zonder mijzelf te laten beschadigen. Geen zelfverwijt, want heb het alle kansen gegeven voor mijn gevoel, wist dat er de kans in zat dat het zo zou gaan.
Het is nogal wat. Hoe het met hem afloopt, zal ik wel horen tzt, maar emotioneel is er al afscheid.

Omdat D erg grenzeloos beslag op me probeerde te leggen en dat veel tijd en energie vereiste, is er wel weer ruimte aan het ontstaan. Er daalt ook rust neer en dat heeft onmiskenbaar zijn prettige kanten.
Hoopte vandaag wat in de tuin te kunnen prutsen, maar het weer beslist anders voor me. Tijd om in huis op te ruimen, mijn space weer te claimen en de sfeer te laten weerademen die ik ambieer. Kleine veranderingen, voor mij belangrijk.
Geen wielrennende heren vandaag, geen mooie pinksterdag, wel peace en zelfheling.

2 opmerkingen:

  1. Wat een drama voor D, zonde, zonde, zonde dat hij de door jou aangeboden hulp weer verspeelt met zijn gedrag. Je hebt groot gelijk om je handen van hem af te trekken en ik kan me echt goed voorstellen dat die onmacht je energie aantast. Sterkte met het loslaten, ook erover schrijven zal helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moelijk hoor, maar voor jou de beste beslissing hem te lTen.
    Zorg goed voor jezelf, maar dat doet je wel!

    BeantwoordenVerwijderen