woensdag 13 april 2016

In du pokkut

Die nemen ze me niet meer af, de rit die ik ongepland maakte.
De weersverwachting voor vandaag deed mijn hartje niet harder kloppen, maar het bleek ter plaatse alleszins mee te vallen.
Dus ik haalde de biospullen en reed eigenlijk automatisch richting dijk, met het vage idee van rondje Huisduinen. Maar eenmaal rijdend had ik geen zin om weer de richting van mijn stulpje in te slaan, dus reed ik door en door en door. Enfin het eerste rondje Kanoroute van dit jaar zit er op, met zelfs nog een extra rondje zuidoost er achter aan. Gezien (en geroken), de eerste konijntjes, tapuiten, narcissen en hyacinten in de duinen (het was een vuilstort ooit en ook bollenboeren stortten hier afval). bloeiende sleedoorn, de bladrozetten van orchissen, een roerdomp (!), buizerds en een ralletje. Veel klein hoefblad en vroegeling. Wat een weelde allemaal dit zo onder handbereik te hebben.
Twee en een half uur weggeweest en de accu indicator van deze scoot doofde niet een lampje, dus mijn actieradius is flink vergroot.
Ben moe maar heel blij want zag vanmorgen op de weerapp dat de komende veertien dagen de temp weer onder de 10 graden duikt, en dat is niet echt lekker.
En nu trekt de lucht weer dicht. Ik heb precies goed gegokt.


3 opmerkingen: