maandag 8 februari 2016

Technogedoe en de geest krijgen

Is de telefoon weer ok, dan doet opeens de pc lullig. Geen geluid, ligt niet aan boxen of verbindingen, het moet of een software of een geluidskaartprobleem zijn. Dat doe ik niet zelf, dus heb ik Broer en zijn zoon ingeseind voor hulp. Nou ja ik kan ook wel op andere manieren herrie maken hoor, en stilte is ook geen straf. Het oplossen van zulke probleempjes houdt een mens wel van de winderige straat.
Toch zal ik er even uitgaan later, want de priknaalden bleken helemaal op te zijn en mijn alvleesklier doet het niet zonder hulp.
Altijd wat.

Verder wil ik het nog eens hebben over de geest, ja die wil ook wel eens waaien, maar tegenwoordig is het daar heerlijk rustig. Das grote winst want voorheen was het daar vaak een enorm gedoe. Onrust en gepieker en dat is voor een deel(het grootste), gaan liggen. Het letten op je eigen gedachten en daar meteen een schifting maken tussen onzin en zinvol is een enorme hulp. Een mens bedenkt zoveel idiote dingen; nee de hemel valt niet, nee er is nog steeds geen oorlog of een grote bedreiging. Kan het wel? Ja, maar we zullen er dan wel mee dealen, niet nu. Net als onrechtvaardigheden, lijden van anderen, daar kun je niet veel mee, meestal zelfs niks. Ik sluit er de ogen niet voor, maar neem het niet constant met me mee. Natuurlijk schrikt een mens van zoiets als bv Parijs vorig jaar, maar wie help ik met mijn medeleven? Kan ik er iets positiefs bijdragen aan het leed dat er geleden is? Neuh, ik kan beter de mensen in eigen omgeving die het moeilijk hebben steunen. Ik weet het, het zijn opengetrapte deuren die ik hier debiteer, maar het ook echt leven is toch nog wat anders. Mij helpt het enorm mijzelf te vragen IS DAT ZO? (mijn bekende motto)en dan door te vragen tot de bodem. Dat geeft veel helderheid en ruimte en voorkomt het bekende ronddraaien van gedachten.
Ik denk dat wij bijna allemaal een beetje verslaafd zijn aan onze gedachten, zodat er heel wat nonsens door kunnen sluipen die al snel de overhand krijgen. Bewust met je gedachten en angsten omgaan, lost heel veel op.
Als je bovendien nog kans ziet om jezelf niet constant met anderen of hun eventuele mening bezig te houden, is er een hoop gewonnen. Zij hoeven tenslotte niet in jouw schoenen te staan, dus let it be.
Laat maar gaan, alles wat niet nuttig, of mooi of geliefd  is.

2 opmerkingen:

  1. Het zien,dat eigen gedachten gaan draaien geeft al rust.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wijze woorden weer Vlasje! Sterkte met de technische storing, hopelijk is 't snel weer verholpen.

    BeantwoordenVerwijderen