zaterdag 13 februari 2016

Kattenklets

Koekie is een schootkat, en Teig kan er ook wat van. Gevolg is dat mijn kleding vaak haaltjes vertoont en zelden helemaal haarvrij is. Ook zit/lig ik zelden alleen op de bank. Niks erg, das inherent aan het samen leven met katten. Het is wel eens hinderlijk, want een kat van 10 kilo weegt aardig door op schoot of hangend over je schouder. Teig is veel minder hinderlijk, doordat ze ruim minder dan de helft weegt. Beiden houden ook van buiten ravotten, maar komen steevast vol zand en andere rommel binnen. Dan moet ik dus aan de bak, want kammen is dan de oplossing. Zo houd ik ze nog vlooivrij ook en ontdek vechtsporen of teken heel snel. Teken zijn gelukkig vrij zelden aanwezig, maar vlooien wel degelijk. Omdat deze buurt opeens wordt bevolkt door heel veel vrij jonge katten, wordt er wel redelijk veel geknokt. De eerste katergeuren op de plaats, een nagel in de nek van Teigetje, wonden bij Koekie, en vlooien bij beiden, zijn dus redelijk gewoon. Wel kwam Teig laatst binnen met een flank vol dikke smeer of iets dergelijks. Ik greep haar en ze zat in de gootsteen met een straal water op haar, voordat ze wist wat haar overkwam, een geslaagde ingreep, want ze was in twee minuten schoon en al snel weer gedroogd in haar mandje naast de kachel.
Het katse huishouden is gezellig, er is vaak wat aan de hand- ruzie, spelen, gevangen muizen, aandacht eisen-waardoor er war te beleven valt in een weinig aktief -mijn- leven. Terwijl ik dit schrijf ligt er een warme levende kruik tegen mijn dij aangedrukt en voel ik aan de zachte vibraties dat er bijna onhoorbaar gespind wordt. Geluk in een bontjas.

4 opmerkingen:

  1. Het is je weer gelukt hoor om met een prachtzin te eindigen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat kun je het leven met katten toch geweldig beschrijven ,ik zou er bijna van gaan spinnen ! Ik heb trouwens elke nacht zo'n vierenhalf kg kat bovenop me liggen ,Queen Mikki vind het heerlijk om zo te slapen !

    BeantwoordenVerwijderen