dinsdag 23 februari 2016

Hindernissen

Wauw wat een dag heb ik achter de rug en wat voor week ligt er voor me. Stevig!
Gistermiddag deed de traplift het niet, dus kwam de monteur. Hij constateerde een versleten motor en printplaat. De printplaat had hij bij zich, motor moest besteld. Ik zou tot woensdagochtend me wel kunnen redden. Waarop ik naar het ziekenhuis kachelde voor het belangrijke gesprek met de urologe en de klachtendame.
Dat gesprek verliep met stoten en horten, omdat de urologe zich strikt in de medische hoek terugtrok en alle verantwoordelijkheid voor het gebrekkige en onplezierige van zich wees. Ik kreeg in elk geval de uitslagen van de onderzoeken tot dusver: er zijn geen verdachte cellen aangetroffen in de urine, de nier werkt nog vrij goed en de afwijkingen zijn ws aangeboren en niet te verhelpen. Om zeker te zijn dat er geen poliepvorming is moet er dus nog een kijk/rontgen onderzoek plaatsvinden en een flowmeting op een speciale wc en tevens moet ik 2x 24 vochtinname en urinehoeveelheden meten en bijhouden en er moet nog urine worden onderzocht om te zien of ik nu ontstekings vrij ben.
Voor het onderzoek krijg ik een roesje en dezelfde dag, maandag as, mag ik op de flow-wc. De rest kan ik thuis regelen. Een heel gedoe, maar dan ben ik er wel af en krijg meteen de uirslagen. Ws kan ik dan onder controle blijven bij de huisarts met regelmatig een plasje afgeven, om teveel ontstekingen te voorkomen/ontdekken. Pffft. Ik was niet helemaal tevreden over het gesprek, maar nadat me was verzekerd dat er intern veel gesprekken over het funktioneren en de procedures waren gevoerd, zodat het nu allemaal goed zou moeten lopen. Dus heb ik besloten deze week er dan maar tegeop te gooien, omdat ik dan hoogst waarschijnlijk klaar ben. Mmmmmmm, gemengde gevoelens maar ik geef het een kans.
Miehoen was heerlijk, maar vanmorgen werd ik al gebeld door klachtendame of het nu wel naar de zin was, en ik haar uitlegde dat ik geen deleteknop bezit, maar wel wil proberen of de updates nu het goede effect hebben.
En toen ging ik naar beneden en stopte de traplift na een paar treden. Ik wist wel naar boven te overstappen maar kon niet naar beneden. En de firma van de lift gebeld. Vanmiddag ergens komt de monteur zorgen dat ik in ieder geval naar beneden kan, door de lift op een minder slechte plek te parkeren. Morgen wordt ie dan echt gemaakt. En dus zit ik de hele dag (het is nu 14.00 uur), boven. Gelukkig was de hulp, die een eigen sleutel heeft, er vanmorgen om me te voorzien van eten en drinken en wat andere zaken, maar leuk is anders.
Het gaat niet zo gladjes allemaal en ik baal er van.

5 opmerkingen:

 1. Hè get, wat een vervelend gedoe allemaal. Het lijkt me meer dan waardeloos als je in je eigen huis niet eens kunt gaan en staan waar je wilt. De klachten functionaris lijkt je wel serieus te nemen, voor specialisten is dat vaak heel moeilijk zo blijkt maar weer. Hoop dat je het na maandag verder van je af kunt zetten. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè get, wat een vervelend gedoe allemaal. Het lijkt me meer dan waardeloos als je in je eigen huis niet eens kunt gaan en staan waar je wilt. De klachten functionaris lijkt je wel serieus te nemen, voor specialisten is dat vaak heel moeilijk zo blijkt maar weer. Hoop dat je het na maandag verder van je af kunt zetten. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou je uplifting commentaar willen geven, maar zo te lezen moet je juist naar beneden. Denk dat veel mensen niet beseffen hoe rijk ze zijn als ze (en ik) gewoon 'even' de trap kunnen aflopen/roetsen/rennen. Jouw blog doet me dat weer realiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En je had zo'n zin in de nieuwe week.. Balen hoor!
  Sterkte..

  BeantwoordenVerwijderen