dinsdag 5 januari 2016

We bennen der weer

Het 'gewone' leven is weer van start. Gelukkig ben ik er klaar voor. Geheel zacht was de landing niet, omdat ik gister zomaar een uitglijder had en languit viel met mijn ribbenkast op een stoelleuning en dat is niet echt hoera.
Beetje gebutst, dus, maar niks ernstigs.
De hulp was lekker in de weer, zodat ik weer een frisse slaapkamer met een schoon bed heb. Goeie start. Ondertussen ruim ik al gaande weg veel op. Als ik de post bekijk, meteen het brievenbakje en de daarnaast liggende kantoorartikelen nakijken en opnieuw inrichten en veel weg. And so on.
Vanmorgen kreeg ik eindelijk (na een aansporend foontje van mij gisteren) wat te horen van urologie. De 18de willen ze mijn blaas en urineleider van binnen bekijken met een cameraatje. Hmmm. Nog meer onderzoek en ik heb nog niets gehoord over de uitslagen van vorige onderzoeken.. Die afdeling communiceert zeer slecht. Maar wat mot dat mot.
Wat me erg trof ,op een  positieve manier, was de aflevering gisteren van Kijken in de ziel, waarin terminale patienten ondervraagd worden over wat een doodsvonnis voor een mens betekent, hoe je de laatste periode invult en wat het met je doet. Heel integer gemaakt en heel mooi. Er komen toch wat gedeelde ideeen naar voren en ik kan het alleen maar beamen wat de meesten erover zeggen. Degene die het meest emotioneel was, is de inmiddels overleden Rene Gude. De man was toch wel erg bezig met wat hij achterliet, en dat was ontroerend maar niet iedereen heeft zo'n moeite met loslaten.  Er komt volgende week nog 1 aflevering en ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Niet alleen zwaarte en soms verdriet, maar vooral, aanvaarding, leven in het nu ipv toekomst en verleden. Het is goed om je er nu al mee te verzoenen.
Het overkomt ons en de onzen allemaal.

2 opmerkingen:

  1. Oeps. Ik hoop dat je niet al te beurs bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, hoop dat je inderdaad er weinig last aan overhoud. Soms is de tweede dag erger :-( Fijn dat de retraite je goed heeft gedaan verder.

    BeantwoordenVerwijderen