vrijdag 15 januari 2016

Healing

Zoals ik al schreef was ik een paar dagen niet echt fit, moe, hangerig, veel behoefte aan slaap en spierpijntjes en hoofdpijntjes. Niks ergs of zeer alarmerend, maar wel voor mij een teken dat het lijf ergens mee zat. Uit ervaring weet ik dat een paar dagen extra lief voor me zelf zijn gecombineerd met veel rust en slaap en goed eten de voor de hand liggende maatregelen zijn, inclusief flinke dosis vitamine C en verhoogde cranberry consumptie,. En zie, ik ben weer 't hoentje. Voel me een stuk fruitiger.
Vanmorgen gevierd met een lekker badje (met magnesium zout en lavendel), zo direkt lekker havermoutontbijtje en gewoon lekker gezond en sober eten. Veel knoflook kan geen kwaad en wat extra fruit ook niet.
Gevalletje zelfhealing en niet meteen in de stress schieten. Wie weet was de griep in huize Vlas aanwezig of een flinke opkomende ontsteking hier of daar. Gelukkig heb ik die op de vlucht gejaagd. Ik realiseer me dat niet iedereen die tijd ervoor kan nemen, maar proberen deze dingen zo veel mogelijk direct in te zetten, kan wel degelijk erger voorkomen. Vroeger maakte ik meteen een pannetje uien-  of knoflook soep en gooide zoveel mogelijk van deze dingen door mijn eten, net als salie en een potje vlierbloesemthee.
Zou ik toch een heks zijn?

3 opmerkingen:

  1. Vast! Maar wel eentje met veel kennis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, de kinderen lezen nu "Henny de heks". Maar rust en jezelf in acht nemen....het beste wat je kunt doen. Hier aan de gember in de thee om de kou te weerstaan

    BeantwoordenVerwijderen