maandag 28 december 2015

Dag 10 Kleur en ijs

Er is ijs, in Heerenveen waar het NK Afstanden wordt verreden. Toch nog een beetje winters.
Verder zal ik niet zeuren over bloeiende dingen die niet meer of al horen te bloeien, het is een prettig temperatuurtje om buiten te zijn en te scooten (nog met samengeknepen billen...) en ik heb daar ook niks op tegen.
Gisteren vergreep ik me aan mijn verf en knipsels en het voelde heel fijn. Vaker doen!
De inkeer zit hem nu vooral in het peinzen over dingen die goed voelen en dingen die veranderen kunnen.
De drie R-en blijven belangrijk voor me en verdienen nog meer ruimte dan ik ze al gaf. Rust krijg ik meestal wel genoeg, maar de kwaliteit kan beter door het hoofd leeg te kunnen maken. Reinheid heeft wat mij betreft zeer te maken met buitenlucht, natuurlijk voeding en vermijden van dingen die vervuilend werken(dat kan geluid, mensen, gevoelens, nieuws, tv, geroddel zijn of gif in voeding en verpakkingen en cosmetica en schoonmaakmiddelen). Regelmaat heeft vooral met het goed verdelen van taakjes en doen-dingen over de dag en de week te maken.
Een groot deel van die zaken breng ik al lang in de praktijk, maar er kan fijngeslepen worden hier en daar en meer de focus erop. Er bij horen; ruimte creëren, zowel letterlijk als figuurlijk en dat is  ongoing business, maar die steeds beter bij me hoort.
Eerst denken en voelen en dan doen, zoals bij je past. 

1 opmerking:

  1. Mijn drie R's lijken veel op die van jou. Ook ik kan vooral de rust beter opzoeken, door minder met m'n hoofd bezig te zijn in de vorm van gepieker e.d. Soms lukt dat, vaak ook niet of minder. Ik voel me rijk dat ik zelf de keus heb om uit te vogelen wat voor mij het beste werkt en wat niet. Rijkdom is de vierde R...

    BeantwoordenVerwijderen