zaterdag 19 december 2015

Dag 1 afkick

Even nodig om uit oude patronen en gedachten te komen.
Vanmorgen wakker met het idee; naar de markt. Uh.... nee, hoor, genoeg boodschappen in huis en bij nood zijn de winkels vaak genoeg open de komende weken. De markt, er vallen uit vanwege de feestdfagen en een aantal marktlieden gaan te wintersporten, zal gigadruk zijn en er lopen kerstmannen en klinken koor en andere muziek, neuh, niet mijn smaak en idee.
Dus extra blijven liggen. Daarna een reinigend bad met bitterzout en lavendelolie en op de pc een geluidsband van zeegeluiden . Er liggen dikke kranten, er gaat uit gesnoept worden wat mij echt interesseert en niet laat schrikken of me ergert, en de rest wordt voor kennisgeving aangenomen. Zo al dat met veel dingen gaan. Muziek, alleen wat ik nodig heb, verder stilte, lezen; wat me inspireert, tv idem en veel stilte en nadenken. Wat knoeien met verf en papier staat op de verlanglijst en tegelijkertijd opruimen wat niet meer nodig/gewenst/pleziergevend is. Niets mijzelf opleggen, maar ruimte geven aan dat wat ik nodig heb ook qua eten en drinken. De koelkast ligt vol, maar wel met goed voer van goede afkomst en vol met goodies.
Vandaag een roerbakje van groenten met rijst en een lekker licht soepje en een avocado/tomaten salade.
Verder is het een kunst om alle gedachten-kikkers de kruiwagen van mijn brein uit te laten springen, zonder er aktie mee te hoeven ondernemen. Ga maar joh, de vrijheid tegemoet, ik heb genoeg aan de plek die jij achterlaat.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het steeds weer zo mooi te lezen hoe jij je eigen weg gaat in je leven !
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar je logjes gaan wel door! Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen