zondag 15 november 2015

SHIT happens

Vrijdag was het de dertiende en dat was de dag waarop de aanslagen in Parijs gepland en uitgevoerd werden. Wrang gevoel voor humor?
Hier in Huize Vlas, verliep de dag eigenlijk heel vlot en fijn op een puntje na. Poes Teigetje had wel last van de datum, ze kwam thuis onder de POEP, niet een eigen aktiviteit, want het zat niet aan haar achterlijf, maar rug en flanken zaten vol met heftig stinkende troep. Ik probeerde wat te redderen met keukenpapier, maar dat was onbegonnen werk, de enige methode was; onder de kraan. Nu was ik mijn katten nooit, ze houden zichzelf prima schoon en kammen is voldoende om onuitgenodigde reizigers te verwijderen, inclusief wat zand en andere ongerechtigheden, maar dit was hier geen optie. Dus pakte ik haar, zette haar in de gootsteen in een houdgreep en zette de kraan open. Een beetje zeep op mijn vrije hand en soppen maar. Ze was zo verbaasd dat ze niet eens protesteerde. Het was voor haar natuurlijk ook niet fijn om zichzelf schoon te moeten maken. Enfin, schoon en drijfnat trok ze zich wat beledigd terug om een paar uur later als schone, frisruikende donzige poes te voorschijn te komen.  Daarna supervrijerig. Dankbaar?
Waarschijnlijk heeft ze geknokt in een buurtuin, waarbij ze al rollend in de SHIT terechtkwam.
De dynamiek hier in huis is nog niet echt gekallibreerd na het verscheiden van Slowie, die altijd een groot aandeel daarin had.
Maar we slaan ons er door heen, we moeten wel.

3 opmerkingen:

  1. Ohh erg he, hier een hond die dolgraag door de MENSEN poep rolt, ja mensen poep, in het bos, dat is echt 10 keer viezer dan dierenpoep kan ik je vertellen.
    Fijne zondag;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Merle had ook een keer een gote plek. Ik heb haar daar maar geknipt en daarna de rest uitgewassen.

    BeantwoordenVerwijderen